Scheletul uman

Am inceput in forta lectiile noastre de anatomie, incercand sa studiem ceea ce nu am atins pana acum in detaliu, si sa recapitulam ceea ce invatasem pana acum.

Am inceput cu scheletul uman, ca baza pentru toate lectiile noastre ulterioare.

Initial, am folosit din nou puzzle-ul de lemn, in straturi, pentru a vedea cum schetelul sustine intreaga structura a corpului. El face ca muschii si organele sa nu fie doar o gramada de carne fara forma.

schelet1Dupa aceea am contruit o macheta extraordinar de frumos realizata- ea se gaseste intr-o carte pe care noi am primit-o cadou (multumim din suflet, Simona, Baietelul de argint si eu suntem fascinati de ea). Super Esqueleto– o carte in spaniola, aparuta la editura Paragon (initial in engleza, deci s-ar putea sa o gasiti si asa), Ilustrata, de Geoffrey Nicholson, macheta fiind realizata de Brian Robertson si informatiile fiind scrise de Gaby Goldsack. Macheta este de o calitate deosebita, pana acum am facut-o de trei ori (cu S, cu Izabela si pentru a o fotografia). De fiecare data putem pune piesele la loc in carte dupa ce terminam lectia. Am vazut cum sunt asejate nu numai oasele, ci si organele interne, a fost o activitate hands on foarte potrivita pentru cei mici, carora le este mai greu sa inteleaga doar o imagine bidimensionala.

Am studiat fiecare os in parte, luand informatia direct in romaneste din revista cu CD aparuta la ErcPress in colectia Pasi spre cunoastere Corpul Omenesc. Va garantez ca merita mult mai mult de 5 lei, iubesc modul in care e structurata informatia in revista, fotografiile sunt clare si sugestive, explicatiile suficiente atat pentru S. cat si pentru Izabela, o recomand din toata inima!

cartischelet

Nu ma astept ca S. sa retina denumirile oaselor, in schimb Izabela le-a retinut pe toate, sunt foarte mandra de ea!

Dupa ce am stabilit aceste repere teoretice am folosit o aplicatie pe iPad, Build a Body, unde trebuie sa asezi fiecare os la locul potrivit (are sectiuni separate pentru schelet, aparatul respirator, digestiv, exctreor si sistemul nervos central), Ambii mei elevi s-au descurcat foarte bine la aceasta.

Izabela a avut ca tema si acest craft din betisoare de urechi, pe care l-a realizat foarte frumos. Puteti, de asemenea, urmari un desen animat cu dansul scheletului:

Spor la joaca si la invatat!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s