Corabia fantastica a lui Noe

In planul nostru de lectii am notat cateva lectiuni biblice pe care vreau sa le ating sau reiau cu S. Nu am inceput cu Geneza, asa cum ar fi trebuit, ci am vrut sa il “rasplatesc” intr-o zi pe S. si i-am scos o carte tinuta de mult ascunsa (e primita de Baietelul de argint de la bunicul matern la primul lui Craciun). Cartea a costat 50 de lei pe vremea aceea, luata din librarie, insa pe Elefant am vazut-o la un pret mai accesibil uneori, cand sunt reduceri masive. Doar acum am considerat eu ca S. o va aprecia la adevarata ei valoare, si cred ca am avut dreptate (ea este destinata copiilor intre 4 si 7 ani. Cei mai mici, daca trag mai viguros de ea, o pot rupe).  Despre Noe noi am povestit in repetate randuri (asa cum puteti citi aici sau aici), insa acum pur si simplu ne-am jucat “de-a arca lui Noe”.

arcaluinoeCorabia fantastica a lui Noe , ilustrata de Steve Smallman,  este mai degraba o jucarie interactiva decat o carte. Un fel de macheta uriasa a corabiei cu ferestre si usi care se deschid, cu rampe si custi in care se ascund diverse animale (noi am putut recapitula continentele de pe care vin ele), si cu figurine de carton ascunse in compartimentul special din mijloc. Am facut impreuna joc de rol, iar apoi S. a fost destul de absorbit, jucandu-se de unul singur. Corabia desfacuta este foarte mare- 125x29x27 cm.

machetanoeCarticica din interior e mica, povestirea simplista (realizata de Tom Dowley), din perspectiva unui elefant care a ajutat la constructia corabiei. Eu una nu m-as baza pe ea pentru a-i introduce copilului povestea despre Noe, dar cum S. stie deja bine multe amanunte din relatarea biblica (este una din favoritele lui), de data aceasta am citit-o doar pe ea.

carticicanoeDupa ce ne jucam, strangem figurinele in compartimentul special din mijloc, si cu siguranta o mai reluam, pentru ca posibilitatile de invatare si de joaca sunt nenumarate.

Recenzii despre carte mai puteti citi pe blogurile Flori de mandarin sau Ursuleti nazdravani.

Cartea i-a facut lui S. chef  de mers la Zoo, si…de ce nu? Puteti combina fericit joaca, lectura si plimbarea!

2 Comments

  1. Este superbă! Noi am luat-o de pe Elefant la reducere! Micuțul meu se joacă cu ea aproape zilnic! E efectiv fascinat! ȘI mai pune și alte animăluțe prin corabie înafară de cele pe care le are deja 🙂

    • Da, Nico, chiar a cerut-o de cateva ori de atunci, ei nu am vrut sa i-o dat prea devreme, dar se pare ca l-ar fi fascinat si cu ceva timp inainte, daca spui ca lui G ii place asa de mult..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s