Play date cu porumb

O data pe saptamana, fie la noi acasa, fie la ele, ne intalnim cu Mihaela si Teo pentru o ora-doua de joaca si de invatare. De fiecare data, mamica gazda pregateste o tema, in care includem ceva de lecturat, un craft, o posibilitate de joaca.

Intr-una din saptamanile trecute rege a fost acasa la Teo PORUMBUL.

Copiii au intrat in imparatia lui, au aflat de la Mihaela despre ciclul de viata, despre cum se cultiva si ce obtinem din porumb (malai, mamaliga, fulgi de porumb). Marea lor bucurie a fost cand Mihaela le-a aratat stiuletele, a dat la fiecare cate unul, i-a invatat cum se scot boabele de pe cocean, cum acestea sunt duse ulterior la moara (am avut o rasnita pe post de moara), apoi cum iese faina din care facem mamailga. A avut chiar si mamaliga gata facuta pentru demonstratie!

Apoi copiii au primit castroane si linguri si o multime de boabe de porumb, pe care ei le-au amestecat cu malai si au facut mancaruri delicioase. A fost o joaca senzoriala de nota 10, nu imi amintesc de cand nu a avut S. un sensory bin cu care sa se joace atat de mult (am primit materie prima si pentru acasa :). Am lasat-o si pe Cati sa isi bage manutele in porumb, asa a fost de bucuroasa! ).

sensoryporumbPana la urma, au facut si o mica ferma in porumb.

Apoi Miha le-a dat fiecaruia cate un craft (de lipit partile unui stiulete de porumb), pe care copiii au asezat boabe, exersand numaratul pana la 20:

DSC02265

Copiii s-au mai jucat liber o vreme, timp in care si noi, mamicile am putut sa povestim in voie. Iubesc aceste intalniri, chiar daca unii ar spune ca ne bagam prea mult in joaca lor, daca ma gandesc bine sunt ca niste ateliere intime din care copilul ramane cu o informatie utila si o posibilitate de joaca inedita.

Multumim, Mihaela si Teo pentru aceasta superba intalnire de joaca!

Advertisements

3 Comments

  1. Ce frumos!

    • Multumim, Roxana, chiar sunt foarte frumoase aceste intalniri, ne despartim de fiecare data zâmbind!

Trackbacks

  1. Play date cu iepuras | Caiet pentru şcoala de...acasă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s