Irina Bogdan si ludicul culorilor

Despre cartile Irinei Bogdan citisem in cateva randuri, pe blogul Laurei si in interviul acordat ei pe site-ul Activitati pentru Copii. . Recent am avut de  pregatit cadouri pentru doua fetite si, intrand in librarie, m-au atras ilustratiile pastelate ale cartii Casutele animalelor. Am rasfoit-o rapid si am gasit-o foarte potrivita pentru fetita de trei anisori pe care doream s-o fac fericita.

Casutele animalelor te invita sa descoperi salasurile diferitelor creaturi salbatice sau domestice- casa de pernute a pisicii, casuta din tomuri de poveste a soricelului Chit Chit Chit, a ciocanitorii care are nevoie de zece usi, blocul girafei, si multe alte casute ingenioase, incapsulate fiecare in cate o strofa usor de memorat, si inconjurate de ilustratii deosebite.

casuteleanimalelorIntalnirea mea cu aceasta prima carte m-a facut sa aleg, la un concurs castigat, si cealalta carte scrisa de Irina Bogdan- Tina vrea sa fie cea mai frumoasa fetita. Carticica aceasta va merge si ea spre o simpatica prietena de-a noastra.

Tina, o fetita cam vanitoasa, doreste sa fie cea mai frumoasa din gradinita, si porneste colinda pe la animale, sa le afle opinia. Cum frumusetea sta in ochiul privitorului, fiecare animal evidentiaza un detaliu pe care el in considera a fi “cel mai frumos”. Tina imprumuta de la elefant trompa, de la girafa gatul, de la cocos coada, de la iepuras urechile, si asa mai departe…incat la sfarsit din fetita frumoasa nu mai ramane decat un colaj caraghios de parti de animale. Tina intelege ca tot ceea ce ii trebuie pentru a fi frumoasa este un zambet sincer si o inima multumita. Eu o consider o carticica foarte educativa, care le arata fetitelor cum sa isi accepte cu seninatate frumusetea naturala, dar si sa aiba incredere in propria lor identitate.  Si Tina m-a impresionat prin ilustratiile extraordinar de frumoase si perfecta imbinare cu povestea, insa acest fapt nu ma mira, Irina Bogdan fiind absolventa atat de Litere cat si de Arte Plastice.

tinaPe aceasta din urma am citit-o si Baietelului de argint, care a gasit caraghioasa goana fetitei dupa frumusete, si si-a dat si el seama cat de ridicoli ne poate face uneori vanitatea.

Ambele carti au aparul la editura Paralela 45, si au un pret mai mult decat accesibil. Eu le recomand din inima pentru copiii prescolari.

Editura Paralela 45  ofera cu generozitate 3 premii, fiecare constand in cele doua carti prezentate mai sus. Singura mea rugaminte este sa dati like paginii lor de Facebook. Este un lucru pe care ei nu l-au cerut si eu nu il voi verifica, insa cred ca ar fi frumos sa facem asta (daca nu cumva am facut-o). Va rog sa va inscrieti cu un comentariu ca doriti sa participati la tragerea la sorti. Concursul se va incheia joia urmatoare, pe 21 noiembrie. Seara voi anunta castigatorii.

Mult succes!

Advertisements

65 Comments

 1. Roxana Chirita

  Buna, ne inscriem si noi la concurs.Ne plac carticelele !!!

 2. ma inscriu la concurs! multumesc 🙂

 3. Ne inscriem si noi la concurs

 4. Radu Flori

  Ne inscriem si noi la concurs! Multumim!

 5. viorical

  Ne inscriem si noi la concurs. Cartile prezentate par destul de interesante, asa ca neaparat le vom cauta si noi in librarii, in cazul in care nu castigam. Multumim

 6. Silvia

  Ne inscriem si noi …..m-ai ales ca avem nevoie de carti ….incepem sa legam literele in cuvant…incet,incet.Multumim de concurs!

 7. Ne inscriem si noi la concurs!

 8. ne inscriem si noi la concurs

 9. nadia

  Ne inscriem si noi la concurs !

 10. Filip Adriana

  Ne plac mult carticelele si ne dorim sa ne inscriem si noi! Multumim!

 11. pruncii mei sunt tare cititori:) mi-ar placea sa le imbogatesc biblioteca !

 12. Mihaela Pop

  Ne inscriem si noi la concurs. Ainuta si Mihaita s-ar bucura nespus de mult. 🙂

 13. Daca suntem in grafic ne inscriem si noi la concurs!

 14. adina c

  si noi participam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s