Mozart si curcubeul muzical

De cand Beethoven ne-a trecut pragul casei ca musafir, Baietelul de argint ma tot roaga sa mai poftim un spiridus pe la noi.

mozart

Asadar, intr-o zi insorita de toamna, l-am chemat pe Mozart, dar nu ianinte de a-i pregati o surpriza acestui spiridus vesel: stiam ca ii place curcubeul, asa ca am facut un curcubeu din pahare umplute in mod diferit cu apa, si aceasta colorata in 5 culori. Desigur, i-am aratat lui S. cum sunetele pe care le scoate lovind paharele cu un cutit sau o lingura sunt si ele diferite. Pentru S. a fost ca un experiment de alta data, pentru spiridusul Mozart, preludiul perfect.

paharecurcubeu

El a pasit in casa noastra cu ajutorul unui CD din prima pruncie a lui S., Mozart pentru bebelusi, o muzica foarte soft, cu multi clopotei si foarte luminoasa. Baietelul de Argint a strigat de trei ori “Mozaaaart!” si spiridusul si-a facut aparitia, insotit de iepurasul sau Allegretto. El ne-a spus niste povesti tare haioase, despre cum a ajuns Allegretto iepurasul lui Mozart, despre proviziile de zambete sau cum a reintrodus el culoarea in regatul alb-negru. Dupa ce am citit si am ascultat muzica, a fost imposibil sa ramanem tristi, asa ca am mai pus laolalta un curcubeu, de data aceasta un puzzle creat de Mihaela, de la One Creative Boutiqe:

curcubeuAm trecut apoi in bucatarie sa pregatim un desert a-la Mozart- fructe pe bat, pe care S. le-a devorat cu mare placere:

fructepebatNu imi vine sa cred cum Beethoven si Mozart au devenit prietenii lui S., cum numele lor vine firesc de pe buzele lui, cum abia asteapta sa il cunoasca pe urmatorul compozitor, cum simte ritmul sau pur si simplu se bucura de muzica clasica. Multumim, Cristina Andone, pentru ca ai transformat ceva asa de serios intr-o joaca minunata!

De asemenea, le multumesc Cameliei pentru lumina pe care a aruncat-o asupra acestor carti, si Cocai pentru ca ne-a pus la dispozitie figurinele minunate si o multime de idei frumoase pentru a da viata povestii.

 

4 Comments

  1. Si noua ne plac foarte mult spiridusii din Padurea Muzicala. Cristina Andone merita multe felicitari!

    • Da, chiar asa, felicitari din toata inima pentru usa spre cultura pe care le-a deschis-o copiilor!

  2. Felicitari si complimente parintilor care au avut rabdare sa-si poarte copiii pe drumul muzicii clasice 🙂
    Multumim pentru acitivitatea jucausa Caietului pentru Acasa. Si mult spor mamei Baietelului de Argint!!!!

Trackbacks

  1. Stimularea bebelusului dupa metoda Doman- Saptamana 1 | Caiet pentru şcoala de...acasă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s