Play date cu iepuras

In fiecare saptamana (daca nu intervine altceva urgent), ne intalnim cu prietenele noastre Teo si Mihaela, si invatam ceva interesant, fie la ele acasa, fie la noi. V-am mai povestit despre lectia noastra despre Egipt, sau despre cea dedicata porumbului.

Una dintre cele mai simpatice intalniri s-a invartit, la propriu, in jurul unui iepuras pe numele sau Fundita, care a insufletit joaca copiior intr-un mod deosebit, ca sa nu va mai spun ca si mie, ca adult, mi-a placut foarte mult.

DSC07508 Dupa ce l-au mangaiat si l-au alintat in fel si chip pe Fundita, copiii au inteles ca inima iepurasului bate tare tare pentru ca se teme de zgomotele necunoscute din jur, asa ca au facut liniste si au ascultat o poveste citita de Mihaela, chiar o traducere a legendarului Peter Rabbit si aventura sa in gradina batranului McGreggor. Mihaela ne-a mai povestit cateva curiozitati despre iepurasi, despre ce manaca ei si care sunt punctele lor forte (auzul foarte fin, rapiditatea, etc.)

Au facut un craft cu un iepuras din carton (din pacate, pe acesta nu am apucat sa il fotografiem), si apoi copii si-au plantat, cu radacini din carlige mici de lemn si plastilina pe post de sol, niste gradini de legume in care iepurasii lor de portelan sa zburde fericiti:

DSC07505Dar cat de fericiti au fost copiii cand Fundita a iesit din cutia lui si a inceput sa alerge pe parchet; au facut atat zgomot ca bietul iepuras s-a refugiat intr-un colt al camerei!

Ca de fiecare data, ne-am despartit de Mihaela si de Teo cu zambetul pe buze, intalnirea a fost extraordinar de frumoasa!

2 Comments

 1. monica gavrilescu

  Buna seara,

  Ma bucur de ceva vreme de prezenta dvs in viata noastra si pot spune ca fiecare mail,postare e o incantare si o lectie de distractie, educatie…..de viata.

  As vrea sa va rasplatesc la randu-mi cu impartasirea experientelor noastre. Si o experienta deosebita este intalnirea cu “ora de copilarie” cartile luciei muntean.

  http://www.luciamuntean.ro/

  Seara buna

  Cel mai minunat om din lume imi spune mie “mama”

  • Noi ne-am bucurat de cartile Luciei Muntean in repetate rânduri, le-am si daruit altor copii, ba chiar am colaborat cu echipa dumneaei la proiectul “Mama mea scrie o carte”, asa ca sunt alaturi de sufletul nostru. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s