Aplicatia FunABC
Cati a primit vara aceasta cadou un iPad de la o fundatie din Statele Unite, pentru ca i-a impresionat prin persevernta si puterea ei de munca. De atunci folosim iPadul de zeci de ori pe zi, face parte din programul nostru NACD si ne este util atat pentru aplicatii distractive, pentru a asculta pronuntia fonemelor, pentru a o mentine in pozitie patrupeda la exercitiile d acest gen, pentru a o indemna sa se tarasca, pentru focalizare pe videouri scurte si atractive, când ii punem picaturi in urechi si când o pieptanam :). Pentru noi tableta si telefonul s-au dovedit a fi salvatoare in privinta Catiushei, mai ales in timpul consultatiilor medicale sau a situatiilor stresante, iar Baietelul de argint a invatat cu placere unele lucruri ce tin de matematica, recunoasterea si trasarea literelor si limba engleza.
Eu una sunt foarte recunoscatoare pentru aplicatiile pe care le pot descarca gratuit, mai ales pentru cele in limba romana- piata este mult mai saraca in aceasta privinta. Asadar, când creatorii aplicatiei Android FunABC de la Ejuk m-au rugat sa v-o recomand, nici nu am mai stat pe gânduri. Se poate descarca gratuit (eu inca mai caut in telefon modul potrivit) si mi se pare ca arata foarte fain. Iata cum o prezinta chiar ei:
Aplicația educativă FunABC de la Ejuk
Recent, a apărut o nouă aplicație educativă în română pe PlayMarket. Aplicația este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2-5 ani
Aplicația poate fi descărcată gratis de pe Play Market, de aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ejuk.funabc
Există multe aplicații pe Android, dar nu și în română. Aici avem o criză și se pare că nimeni nu este interesat în dezvoltarea lor.
Aplicația FunABC funcționează după principiul abecedarului clasic. Fiecare literă apare pe ecran alături de un animăluț. Culorile sunt suculente, ceea ce atrage pe micuți.
Aplicația se lansează cu prima literă din alfabet și imaginea unui arici. Literele pot fi listate atât după dorință, cât și în ordinea alfabetică. Din meniul din partea de sus a ecranului se pot alege literele aleator. La rularea literelor în ordinea alfabetică se folosesc butoanele de rulare: înainte, înapoi.
Interfața aplicației are la bază o construcție simplă. Asta ca micuții să poată repede să se joace cu ea, fără a face mișcări inutile. Copilului îi este clar orice mișcare în interiorul aplicației.
Aplicația este deosebită prin faptul că sunetele emise de animalele desenate sunt luate din lumea reală, iar vocea umană utilizată aparține scriitoarei de povești Ada Demirgian.
Dezvoltatori: http://ro.ejuk.net
Happy learning!
- Posted in: Recomandari ♦ Scoala de acasa
Va recomand si onomatopeia -vocea animalelor . Este in limba romana si e super
Cel mai minunat om din lume imi spune mie “mama”
Daaaa, e prima aplicatie folosita de noi, CAti o iubeste 🙂
Va invitam sa sustineti un proiect cultural pentru copii. “Povestea lui Jester” este un site de unde puteti descarca gratuit povesti bogat ilustrate si cu texte accesibile varstei. Cu ajutorul unei imprimante obisnuite obtineti o colectie de carticele numai bune de citit si de colorat. Textele si ilustratiile sunt puse la dispozitie de scriitori, traducatori si ilustratori profesionisti care sustin acest proiect din entuziasm si daruire.
Va rugam sa ne vizitati siteul si sa ne sprijiniti descarcand povesti. Adresa proiectului este http://www.povestealuijester.ro . Va multumim.
F utili site-ul! Multumim pt invitatie si materiale. Sprijinim cum putem 🙂
Multumim pentru implicare, Violeta!
Adevărul este că nu mă prea pricep cu toate aplicațiile astea 🙂 Nu am tabletă deși ne bate gândul de una în viitorul apropiat. Mi se pare o treabă tare încâlcită :)))
Poti incerca si pe telefon, Nico! Eu la asta ma chinui acum, sa reusesc sa o incarc pe telefonul sotului 🙂
Ralu, am un telefon preistoric :))) Dar nici nu-l schimb pentru că ține muuuult bateria. Dar o tabletă e pe listă…acu când o să ajungem și la punctul cu ea…nu știu :)) Lista e așa lungă că îmi vine s-o anulez 😀
ehhhh…in timp se va scurta. Eu am o singura dorinta pe lista, sa slabesc, numai nu se intampla 😦
🙂 Ai încercat să sari coarda? Eu așa mai fac și funcționează magic! Nu sar pe amândouă picioarele, ci de pe unul pe altul. Sari cam de 200 de ori pe zi și să vezi ce efect are!
Noua ne foloseste mult iPadul, dar adevarul e ca trebuie multa masura aici, Cati e cea mai dependenta de el, i-am dat o pauza ca prea se enerva când i-l luam!
Si noi o avem descarcata, e frumoasa si am folosit-o de multe ori. Dar nu inteleg de ceva la delfin i se spune dielfin:) Eu ma tot distrez pe chestia asta.
Trebuie sa vad si eu asta 🙂 Si Adela a avut niste observatii foarte pertinente.
buna si aici!
ma poti ajuta si cu alte aplicatii Raluca, te rog? ne multumim si cu aplicatii in limba engleza. 🙂
am descarcat si noi aplicatia pe care o folositi voi.tare dragalasa :),multumim mult!
Violeta, imi cer scuze ca raspund asa tarziu. Noi folosim doar aplicatii gratuite, nu am cumparat nimic pana acum, nu am card din acela pentru cumparaturi on line. Nu stiu daca aplicatiile pentru tableta android sunt aceleasi ca cele pentru iPad. Dar cele de la KIdscopia mi se par frumoase. In rest, tot tastez Montessori free apps sau free apps for preschoolers/ babies sialeg ce mi se pare interesant.
nu-i prb. mai bine mai tarziu decat niciodata :).
multumesc mult!
Cu drag!
Raluca (si nu numai), Aniela (activitaticopii.ro) are o app care cred ca va va placea-TT in the country. gasesti mai multe detalii pe site dc te intereseaza ;). noi nu am descarcat-o inca, dar sper s-o facem in curand.
Multumesc de pont, Violeta, sa stii ca il caut!