O vizita in Italia

Desi am intrat  cumva si in lectiile despre Romania (dorind sa le aprofundam), periplul nostru prin Europa a continuat, de data aceasta cu Italia.

Am inceput sa studiem despre aceasta tara impreuna cu Miha si Teo, la ele acasa, in cadrul întâlnirilor noastre de joaca saptamanale. Mihaela ne-a prezentata cateva lucruri generale despre Italia: pozitia pe harta, capitala, clima, ce limba se vorbeste si care este mâncarea preferata, ce culori are steagul tarii. Combinandu-le pe acestea doua din urma, copii au realizat un craft din paste, pe care le-au pictat cu degetele, iar apoi le-au lipit pe o foaie de hartie. In loc de semnatura, o amprenta personala! Distractia…maxima!

craftitalia

Discutia s-a mutat saptamana urmatoare la noi acasa. Atat Mihaela, cat si eu, am vizitat Italia inainte de a avea copii, si suvenirurile noastre puse laolalta, precum si unele materiale educative, au alcatuit o lectie foarte frumoasa. Ne-am reamintit niste detalii de data trecuta (pozitia pe harta, capitala), folosindu-le de atlasul cu magneti de la Editura Prut.

DSC02584

Apoi ne-am apropiat de Roma, unde am invatat cate ceva despre Colosseum. De ajutor ne-a fost un ghid turistic adus de Mihaela, absolut superb, care iti arata cladirea asa cum a fost ea odinioara, pe o pagina din folie transparenta, apoi asa cum este azi, in diverse ipostaze.

colosseum

Si figurina Safari ltd. din setul In jurul lumii, despre care am mai povestit aici, i-a ajutat pe copii sa vizualizeze acest vestigiu antic.

Dupa aceea, ne-am luat picioarele la spinare si am pornit spre Pisa, unde am invatat despre faimosul turn inclinat, care are o inaltime de 56 de metri si a starnit curiozitatea atat de multor oameni, fiind un important obiectiv turistic al Italiei. Am vizionat un filmulet despre ele, apoi am facut un craft inspirat de aici– copii au ajutat la taierea si indoirea sub forma de arcada a bucatilor de pipecleaners, insa de lipit m-am ocupat eu, pentru ca era nevoie de pistolul de lipit fierbinte.

turnpisacraft

Lectia am reluat-o si cu Izabela (mai putin crafturile, pentru ca acestea sunt foarte messy), iar eu cred ca toti, adulti si copii, am avut de invatat din ea.

Daca doriti sa vizitati Italia, fie si numai cu ajutorul imaginatiei, va dorim si voua Buon viaggio!

Advertisements

1 Comment

  Trackbacks

  1. Lectia despre Germania | Caiet pentru şcoala de...acasă

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

  Connecting to %s