Noelle

E al treilea Craciun pe care il petrecem cu Cati in brate, al patrulea daca il socotim si pe cel când era ea in burtica…Pe Cati ar fi trebuit sa o cheme si Noelle, insa numele ni s-a parut un moft in fata diagnosticului ei, atunci când s-a nascut. Acum imi pare rau, pentru ca ea este, alaturi de Baietelul de argint, cel mai pretios dar din vietile noastre, si ne aminteste mereu de valoarea vietii.

elena1

Va scriu aceste lucruri cu lacrimi in ochi. Luna trecuta va povesteam ca trebuie sa sarbatorim viata. Azi am aflat o foarte trista veste, o mica prietena de-a Catiusei a cantat pentru prima oara colinde. Dar le-a cantat de pe genunchii Domnului Iisus. Acum are voce, o voce pe care paralizia cerebrala i-o rapise pana nu de mult, dar de ea se bucura ingerii. Acum precis intinde mainile spre fulgi de lumina, dar aici jos a lasat o absenta pe care nimeni si nimic nu o poate umple. Ce rost are un copil cu nevoi speciale? Tot rostul. Elena a schimbat in mine asa de mult, prin zambetul ei, prin lumina ochilor ei albastri, prin tenacitatea si prin dragostea cu care era inconjurata si care revarsa din ea…si nici macar nu am cunoscut-o vreodata fata in fata.

Cate lacrimi merita moartea unui copil cu nevoi speciale? Toate lacrimile.

Nu e inca o povara de care a scapat lumea asta, e o bucatica de lumina si dragoste care si-a luat zborul spre acolo de unde a venit. Iar lumea noastra a ramas mai uscata, mai searbada.

Pe mama ei nu cred ca vor exista cuvinte care sa o consoleze, dar pot sa o asigur de dragostea noastra- si ea si Elena sunt foarte iubite si le imbratisam cu drag, chiar daca o facem numai cu gândul, cu vorba…

Azi, pentru mine, Elena e micuta Noelle, darul pe care l-au primit ingerii de Craciun.

Alearga, alearga si joaca-te si prinde fluturi si culege flori, si lasa sa cada si spre cei care te iubesc petale de alinare de acolo de sus, iubita mica!

2 Comments

  1. Of, Ralu, toţi fiorii îmi trec prin corp. Da, toate lacrimile, aşa este.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s