Recapitulari la geografie

Ori de cate ori de pica in mana materiale noi si interesante, punem laolalta o lectioara si recapitulam notiuni invatate anterior. Asadar, când ne-au fost imprumutate niste puzzle-uri superbe (multumim din inima, C. si S.!), le-am alaturat unor carti si jucarii pe care le aveam la noi.

copiiinjurullumii

Datorita unui foarte mare si frumos puzzle de podea Melissa and Doug- Children of the World, am recapitulat continentele, rasele umane (cu ajutorul figurinelor Safari ltd.), diferite tari din lume. S. a reusit sa faca puzzle-ul aproape fara nici un ajutor. (Ceea ce e perfect normal la un copil de 5 ani, doar ca el nu prea face puzzle singur. Acesta insa l-a atras foarte mult, si nu ma mir, culorile sunt superbe, calitatea este deosebita). Am combinat puzzle-ul cu o carte pe care s-a intamplat sa ne-o imprumute o prietena exact la ţanc: Every Child, Everywhere, scrisa de Debby Andreson, si care are un mesaj crestin: Dumnezeu iubeste copiii de pretutindeni, de orice culoare, de orice varsta, inzestrati cu orice tip de talent sau de personalitate. Ilustatiile desenate sunt combinate cu poze ale copiilor din diferite colturi ale lumii, iar când întâlneam vreun copil dintr-o tara mentionata pe puzzle, il trimiteam pe S. sa caute acel copil si tara pe glob sau pe puzzle-ul tip incastru cu Europa.  Jucaria See’n Say din imaginea de sus a fost primita de S. pe când era mic bebelus, de la o familie tare draga noua, si are o multime de jocuri interactive (de numarat, intrebari, cauta si gaseste, etc.). De data aceasta am luat la rand copiii de pe puzzle si am incercat sa le gasim tarile pe jucarie, pentru a asculta muzica reprezentativa fiecareia. Nu ne merg toate butoanele, si nici nu regasim toate tarile, dar a fost interesant sa le cautam, pe cele care erau, pe harta.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dupa aceea am trecut la animalele de pe glob, pe care le-am studiat pe un alt puzzle foarte frumos, caruia i-am alaturat un atlas magnetic cu animalele de pe glob, pe care S. l-a primit de Craciun (multumim din suflet, Luminita!):

animaleinjurullumii

Atlasul Learn about Our World, scris de Nicola Baxter si ilustrat foarte frumos de Rebecca Elliott are pe fiecare pagina informatii succinte despre fiecare continent, dar si despre fiecare animal al carui magnet trebuie potrivit pe plansa. Este excelent pentru prescolari si scolari mici.

atlasanimale

Noi suntem foarte fericiti ca am avut aceasta posibilitate, neplanificata, de a recapitula notiunile elementare invatate pana acum, iar Baietelul de argint m-a surprins placut cu multele lucruri pe care si le aduce aminte din lectiile trecute, si trebuie sa recunosc ca stie mult mai multa geografie decat stiam eu la 5 ani.

6 Comments

 1. superbe materiale
  ultima carte imi place la nebunie!
  multumim pentru linkuri!

 2. atlasul nu se gaseste oare si la noi in tara?

  • cred ca ti-a raspuns Irina 🙂

 3. Daca e vorba de ultimul , da exista si in Romania . Eu l-am cumparat cu 15ron dar acum cred ca l-au facut 20ron . Il gasiti la Antic Exilibris .
  Nu stiu daca il au pe site dar in magazin il aveau sigur acum 2 zile si este foarte educativ .

  http://www.anticexlibris.ro/.

  • Multumim mult de tot de pont!

Trackbacks

 1. A-A-A A-fri-ca | Caiet pentru şcoala de...acasă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s