De Martisor, un giveaway

Sa vina primavara cu ghiocei si soare si lalele si briza dulce! Sa vina primavara cu bucurii de copii legate in alb si rosu, cu zambete si buna invoire! Sa vina primavara cu…cadouri, cum altfel!

Vreau sa incep aceasta primavara daruindu-va o carte frumoasa, care sa ii inspire pe cei mici ai vostri la citit si la visare.

Eu l-am cunoscut pe Gulliver când era copil, citind o complilatie de rezumate ale unor carti celebre (la fel de celebre ca Robinson Crusoe, Faust, Hamlet sau Ultimul mohican). Desigur, compilatia respectiva se adresa elevilor mai mari, dar Gulliver a fost poate primul si cel mai indragit personaj de acolo, pentru ca povestea lui imi starnea imaginatia. Cum ar fi sa te trezesti urias printre piticuti cat o palma de inalti? Cum ar fi sa fii papusa unor uriasi? Care situatie e mai primejdioasa? Care e mai incitanta?

Jonathan Swift a creat o poveste care ar putea fi pe placul deopotriva al adultilor si al copiilor, pentru ca toti iubim aventura si calatoriile care ne scot din rutina. Chiar si pe cele parcurse doar…pe hartie. Nu stiu de ce povestile vechi trec, ca o mobila de demult,  in camera copiilor. Sunt sigura ca de originalul romanului englezesc s-ar bucura orice epicurian in ale lecturii. Cartea insa a devenit una clasica a copilariei, nu cred ca exista baietel sau fetita  care sa nu fi aflat despre Liliput sau de tinutul uriasilor… Si daca exista, ar trebui sa remediem problema 🙂

De aceea, când a fost cazul sa aleg un dar pentru voi de la editura TEORA, am ales aceasta prescurtare- Calatoriile lui Gulliver, o carte speciala cu puzzle incorporat si de o calitate deosebita.

gulliver

Cartea are un format mare (mai mare decat un A4), cum o deschizi pe coperta interioara te asteapta un puzzle de 48 de piese, iar apoi…povestea!

puzzlegulliver

Aparuta initial la Editura LIBSA, Madrid, si tradusa la noi de Iuliana Popa, cartea are iustratii foarte frumoase, si scrisul mare, neobositor pentru copii. De altfel, cantitatea de text de pe pagina si fontul mare mi se pare ideale pentru cititorii incepatori (si noi am oferit o astfel de carte unui baietel de 9 ani care sper sa se bucure de ea). Mi se pare excelenta pentru biblioteca unui  copil de clase primare.

colajgulliver

Eu i-am citit cartea Baietelului de argint si a fost foarte interesat de subiect, a vrut sa aprofundeze si atunci i-am scos ceva de colorat pe tema aceasta. Cred ca ii voi cauta si desene animate, el mi-a spus ca este familiarizat cu subiectul din desene animate- e un moment bun sa le revada, daca i-au placut. Am avut posibilitatea sa consolidam si o notiune de geografie invatata mai demult (capitala Angliei- Londra). Pe langa toate acestea, povestea scrisa de Jonathan Swift este o chestiune de cultura generala, ar trebui cunoscuta de orice scolar mic.

In colectia aceasta cu puzzle pe coperta interioara a editurii Teora mai sunt si alte titluri: Peter Pan, Mica Sirena, Pinocchio, Cartea Junglei, Ratusca cea urata, Alba-ca-zapada si Scufita Rosie.

Începând cu azi, 1 Martie, si pana vineri, puteti sa va inscrieti la acest giveaway- castigatorul il vom afla cu ajutorul lui Random.org. Pentru a va inscrie trebuie sa lasati in comentariu la acest articol, in care sa atasati linkul spre o carte de pe site-ul  editurii Teora, cea care va face mai mult cu ochiul  :).

Si stati alaturi, in fiecare saptamana vom organiza un astfel de giveaway.

Alte daruri de blog oferite de editura Teora gasiti pe blogul Cameliei si al Antoanetei.

Mult succes!

Advertisements

53 Comments

  1. Georgiana Iosif

    Particip

    • Georgiana, concursul acesta s-a incheiat de mult 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s