Cartile Ecaterinei: Animalele salbatice si familia lor

De fapt, aceasta nu este o carte din biblioteca lui Cati, dar se adreseaza copiilor la acelasi nivel de dezvoltare (intre 12-36 de luni).

Eu am cumparat-o pentru o mica prietena de-a Catiushei  care a inceput si ea de o vreme sa iubeasca cartile.

animaleteora

Animalele salbatice si familia lor , aparuta in colectia Priveste si recunoaste a editurii Teora, este o carte potrivita pentru cei mici, se poate numara printre primele carti introduse copilului dupa cele textile.

Are paginile cartonate, cate o familie de animale pe o singura pagina, un text scurt explicativ. Imaginile sunt de tip fotografie, nu desen, ceea ce e un plus dupa parerea mea. Cartea este destul de trainica, ca pentru maini si dinti de toddlers, insa dupa ce S. mi-a ros cateva la care tineam mult, am invatat sa nu ii pun cartile la indemana lui cat era mic, ci sa le citim întotdeauna impreuna. Acum poate sta cu orele sa rasfoiasca carti, dar are mare grija de ele.

Puteti incepe doar prin a numi animalul (eventual insotit de onomatopee), iar dupa ce ati trecut de cateva ori prin carte in felul acesta, adaugati explicatii  din cateva cuvinte: “Ursul maro si ursoaica lui. Uite, au un ursulet mic!”. Ulterior puteti introduce mai multe elemente in textul improvizat, de genul “Ursul este mare, ursuletul e mic. Cine e mare?”. Dupa ce copilul e familiarizat cu cartea puteti incepe sa cititi textul cel scurt de pe pagina, urmarind cu degetul pe sub rânduri, pentru ca micul cititor sa se obisnuiasca a face asocierea intre textul citit si cel vorbit si directia de citire. Etapele le puteti lungi sau scurta in functie de varsta copilului. Mie multe mame mi s-au plans ca cel mic nu are rabdare sa i se citeasca o carte, fie ea foarte scurta, si aceste etape  fortifica un pic atentia si capacitatea de concentrare.

animalesalbatice1

Pentru a avea mai tarziu un copil care sa citeasca cred ca e vital sa ai un copil caruia sa ii placa sa i se citeasca, sa aiba de la inceput o relatie frumoasa cu cartile. De aceea, daca il plictisesc cartile, puteti incepe prin a le rasfoi rapid, si cresteti durata pe care o petreceti alaturi de o carte treptat. E foarte important insa sa nu renuntati. Chiar dar laca atentia unui copil mic dureaza un minut, puteti creste durata prin perseverenta. Mai grav este daca copilul de 5 ani nu a invatat sa se concentreze mai mult de 2-5-10 minute.

Cartea de fata este acum cu 35% reducere pe site-ul TEORA, iar editura are multe alte promotii interesante, cu pana la 60% reducere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s