Activitati saptamanale (2)

Cum va promiteam saptamana trecuta (si pentru ca ma ajuta si pe mine sa ma organizez), va prezint activitatile pregatite pentru S. duminica.

Am incercat sa introduc cat mai multe activitati placute lui, pe care sa le poata face si singur, si care sa ne serveasca drept pauze intre exercitiile logopedice. Deci, repetam o lista de cuvinte, mai facem ceva distractiv, trecem iar la cuvinte, si asa mai departe.

activitatisapt2

Matematica

 • un puzzle cu adunari
 • fise prin care sa exersam ordinea numerelor (ce urmeaza dupa, intre si inainte- in grupuri de 3 cifre)

DSC03101

Stiinte

Litere

 • exercitiul ramas de data trecuta, de identificat sunetul initial al unor cuvinte si marcarea lui cu un cleste de rufe mic. Cartonasele sunt printate de pe blogul Mic atelier de creatie (aici)- multumim, Camelia, pentru ele!

Arts&Crafts

 • Exersam desenatul si coloratul cu ajutorul cartii Șoricelul pleaca la oras (este o carte pe care planuiesc sa v-o prezint pe larg saptamana viitoare)
 • atelier de pictura la Mall (unde a pictat florile pe care le-ati putut vedea in articolul acesta)

Istorie

 • Continuam periplul in Imperiul Roman. Cartea folosita saptamana asta este Oare de ce…Romanii purtau toga? Cartea scrisa de Fiona Macdonald si aparuta la editura Teora a fost una dintre cele comandate de mine la ultima achizitie de carti, si s-a potrivit perfect cu altele ce ne-au intrat de curând in biblioteca. Este o carte mica, format A5, cu doua tipuri de text (mai mare, si mai marunt pe langa ilustratiile mai mici de pe pagini). Eu am selectat din ea si am citit mai mult textul cu font mare, dar S. a fost atat de prin de carte incat nu m-a lasat pana nu am terminat-o. Cuprinsul este alcatuit din 31 de intrebari la care gasim raspuns parcurgând cartea. Selectez cateva dintre ele: Cine erau romanii? Cine a condus Roma? Cine erau cei nascuti liberi? Cine erau cei care munceau ca sclavi pentru romani? Când folosea armata broaste testoase? (acest amanunt l-a fascinat pe S., dar va las sa descoperiti singuri despre ce este vorba). Cu ce se jucau copiii? De ce erau drumurile romane atat de drepte? Si evident, pe langa multe altele, De ce romanii purtau togi?   In colectia Oare de ce?  gasiti multe titluri interesante, care sunt acum cu 35% reducere pe site si merita din plin cei 4.55 lei cat costa acum.

toga

Jocuri pentru procesarea secventiala

 • joc de memorie (acesta este singurul ramas nefacut)
 • joc de asociere de tip Bandolo, care ne ramasese de data trecuta, iar saptamana aceasta am rezolvat cateva file.

Fiecare dintre aceste activitati dureaza putin, si completam 2-3 pe zi, in functie de cheful lui si dispozitia mea. Ne-am intalnit cu doua mici prietene pantru playdate,  iar ca bonus, saptamana aceasta S. a incheiat-o cu un spectacol Disney la Casa de cultura din oras. Eu, ca adult, nu am fost foarte impresionata, dar S. si mica lui prietena au fost peste masura de incantati:

DSC01909

Spor la joaca si la invatat!

Advertisements

3 Comments

 1. Connie_Sara

  frumoase si interesante activitati, Ralu! spor la joaca si la invatat, multumim pentru idei 🙂

 2. Spor si voua, Connie, multumim ca ne-ati facut saptamana mai frumoasa!

Trackbacks

 1. Civilizatii antice: concurs pentru copiii pasionati de istorie | Caiet pentru şcoala de...acasă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s