Jucaria de joi: Oua cu functie de potrivire

Se apropie Sarbatorile Pascale iar noi, datorita programului din aprilie, ne vom apuca mai repede recomandarile si activitatile de Paste.

Saptamana aceasta Cati a primit un joc foarte frumos si multifunctional, un joc de potrivire cu jumatati de oua (multumim din inima pentru el!). Il puteti gasi in magazinul on line Famous Kids, si pretul (24 de lei) mi se pare accesibil.

oua

Eu una am cautat multa vreme oua care se desfac in jumatate pentru activitatile noastre pascale (mai ales pentru egg hunts), si nu am gasit in Romania, mi-au trimis rudele din Canada, si le sunt foarte recunoscatoare, le-am folosit foarte mult.

Acestea mi se par potrivite, pentru ca se pot face activitati cu ele începând cu varste mici, chiar 18 luni, si se pot folosi pana la varsta  prescolara.  Cum planuim sa le folosm noi?

 • potrivire pe culori (imi place ca sunt 6 culori, deci le puteti folosi la invatarea culorilor primare, dar si a celor ce rezulta prin compunerea lor).
 • le puteti adauga intr-un sensory bin de Paste
 • puteti face corespondenta unu la unu intr-un cofraj de oua
 • potrivire pe forme
 • potrivire litera mare de tipar- litera mica de tipar (asa intentionez sa le folosesc anul acesta)
 • potrivire operatiunea matematica (adunarea, scaderea)- rezultat

Eu le voi încorpora in vanatoare de oua de anul acesta- daca vreti sa vedeti cum am procedat anii trecuti, puteti citi aici si aici. La noi a devenit deja o traditie.

Spor la joaca!

3 Comments

 1. E faina jucaria!

 2. ce draguta e jucaria. multumesc, Raluca, pentru idei. lui S chiar ii plac jucariile pe baza de asocieri cu forme si culori. multa sanatate!

 3. violeta.argatu

  Oho…ce de oua.si ce pret au.noi le avem pe cele de la tommy si am dat de doua ori mai mult.dar ne sunt fff dragi. Sa le folositi sanatosi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s