Activitati saptamanale (3)

Saptamana aceasta mi-am propus, cu ambitie, sa recapitulam cateva notiuni  ce tin de timp si de impartirea timpului. Nu am reusit sa le terminam pe toate, asa ca vom prelungi activitatile si in saptamana ce urmeaza.

activ3

Mi-am dat seama ca baietelul meu, care stie cum se numeste esofagul si la ce foloseste el, nu poate tine minte cum se numeste vara…Sau se incapataneaza sa uite 🙂

Am pornit, asadar, inarmati cu materiale de multe feluri, sa recapitulam anotimpurile. Am folosit plansele si cardurile din mapa Eu si lumea inconjuratoare de la editura Gama (pregatisem, dintre ele, si pe cele cu fenomenele naturii, insa acestea ne-au ramas inca de studiat); ne-am jucat cu cardurile de la Hippo Atelier (despre care va voi povesti mai pe larg) si am avut un joc Noris (imprumutat, multumim  mult!) cu anotimpurile si lunile anului (foarte bine structurat, dupa parerea mea); am reluat cartile Hoinari prin anotimpuri si Anotimpurile (ed. Litera), care ne sunt foarte dragi in continuare.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Cu toate acestea, dupa o saptamana, baietelul meu inca nu isi aduce aminte care e vara. Cred ca a ratat acest anotimp din mai multe motive. Iarna, primavara si toamna le-am studiat mereu cu sensory bins, cu carti dedicate lor, cu crafts si alte activitati atractive de interior. Vara a trecut mereu pe nesimtite, si nu i-am acordat o atentie deosebita, pentru ca joaca se muta de obicei afara. Anul acesta voi incerca sa pun un accent mai mare pe vara, si sa i-o explic in detaliu.

anotimpuriinlucru

In aceeasi ordine de idei, am recapitulat zilele saptamanii si lunile anului. Am repetat citirea ceasului cu ora fixa si cu jumatatea de ora.

Matematica

Am recapitulat numaratul pana la 20 si un pic peste. Ne-am jucat cu paharele pe cutia luminoasa, am cladit cu ele, am facut adunari. Tot adunari am facut si cu ajutorul jucariei cu ceas, care are cateva operatii matematice incorporate.

pahareverzi

Litere

Saptamana aceasta ne-am apropiat de litera Ş. Mai avem cateva litere de parcurs din alfabetul romanesc, si terminam, in sfarsit, de trecut prin tot alfabetul. A durat, cred 3 ani sa o facem si pe asta, dar am reusit. Pana la citit, insa, mai e cale lunga!

Am scos un set de litere care imi este tare drag pentru ca l-am adus din China si l-am rugat pe S. sa asocieze fiecare imagine ce ii cadea de pe zarul de poveste cu litera initiala corespunzatoare. A fost o activitate implinita cu succes.

literezaruri

Educatie muzicala

In sfarsit am invitat la noi acasa nu unul, cu doi spiridusi, la cererea insistenta a lui S., care ii socoteste un fel de premiu! Asadar, am avut bucuria sa ii avem ca oaspeti pe Chopin si pe Bach (acesta din urma ne va insoti si pe parcursul saptamanii viitoare).

Privind in urma, imi dau seama ce plina ne-a fost saptamana. A voastra cum a fost?

6 Comments

 1. Connie_Sara

  foarte interesante activitati! va imbratisam cu drag 🙂

  • Întoarcem imbratisarile si abia astept sa va vedem! Multumim mult pentru joc!

 2. Frumoase materiale ai pregatit! Si noi urmeaza sa ne ocupam de anotimpuri si de primavara in mod special!

  • Da, sa stii ca merita, e asa de frumos afara si o multime de materiale se gasesc chiar in natura! Raluca, asa de dulce a fost Matei la atelier, imi venea sa-l mananc!

 3. eu il iau pe Andrei in curte sa discutam despre primavara si acolo facem activitati practice, dar discutam si in engleza ca sa prinda ambele idei
  in paralel, lucram zilnic jocuri de dezvoltare a inteligentei care includ romana, matematica, logica (cam 20 de pagini pe zi=20 de exercitii)

  • oooo…20 de pagini pe zi! E fantastic, eu niciodata nu apuc sa fac asa de mult cu S. Nu sta el la atatea pagini. Noi facem maxim 5 activitati pe zi impreuna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s