Aplicatii pe iPad pentru bebelusi, toddlers si prescolari

Cum v-am povestit si alta data, iPadul nostru a fost donat Ecaterinei de catre  o fundatie din Statele Unite ale Americii (prin filiera un prieten care cunoaste un prieten care are o asemenea fundatie ce ofera iPads copiilor cu nevoi speciale). De atunci a devenit parte a programului nostru zilnic si ne-a scos din necazuri de multe ori. Cu ajutorul lui reusim sa ii punem Catiushei picaturi in urechi, sa o pieptanam (când era cazul) si  sa ii taiem unghiile, sa ii facem aerosoli, sa o hranim cu lingurita, dar…mai important decat orice, sa o stimulam cognitiv. Ne foloseste pentru motricitatea fina, dar si pentru cea grosiera (l-am folosit multa vreme ca factor motivant pentru tarare), dar si pentru stimulare vizuala (filmuletele pe ecranul mic al iPadului o ajuta sa focalizeze).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Noi nu am cumparat inca nici o aplicatie, dar am avut sansa sa prindem perioade gratuite pentru unele foarte frumoase, pe care vi le vom recomanda (alaturi de cele ce se pot descarca gratuit).

Aplicatiile pentru Cati:

Aplicatiile pentru S.:

 • povesti (de toate felurile, in engleza mai ales dar si in romaneste)- iata cateva exemple- G’night Safari, Little Red Riding Hood (Kid Bunch), Good Night Moon, multe de la Tab Tale Books, cateva de la Infomedia
 • corpul omenesc– Human Body (TinyBop), Build a body (Spongelab)- S. le adora pe acestea doua
 • doua aplicatii faine de la Toca Boca (Builders si Cars)
 • multe aplicatii de letter tracing pe care le face cu placere
 • geografie in stil Montessori
 • multe povesti biblice in engleza si romaneste
 •  Dr. Panda’s hospital (favoritul lui cat a fost in spital)

Poate ca nu am enumerat toate aplicatiile folosite de noi, dar o mare parte dintre favoritele noastre sunt in listele de mai sus. Eu consider iPadul o unealta foarte buna, atat pentru Cati, cat si pentru S., dar va recomand sa il folositi cu masura. S. nu a devenit niciodata dependent de el (mai degraba cere desene animate), dar Cati a avut o perioada in care se supara rau de tot daca ii luam iPadul si a trebuit sa reducem folosirea lui zilnica.

Oana si Andrea au niste articole foarte bune pe aceasta tema, va invit sa le cititi si sa va inspirati.

 

4 Comments

 1. Foarte utila lista, este o sursa buna de inspiratie pentru mine. Astept sa mai creasca putin bebe ca sa ne jucam si sa invatam impreuna. 🙂

 2. Ma bucur mult ca iti e de folos. Sa limitezi timpul la iPad, 10 min de 2 ori pe zi max 🙂 Daca poti…

 3. Carmen

  Buna! imi place articolul; par faine jocurile dar stii cumva si jocuri pentru android?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s