Solutie superconcentrata pentru podele de la Organic Baby

De când am aflat despre magazinul cu produse bio Organic Baby, am descoperit doua lucruri pe care mi le doream foarte mult: piatra de alaun si solutia pentru curatat podele.

Despre piatra de alaun v-am povestit, in continuare sunt foarte multumita de ea.

Cu podelele, am o poveste mai lunga…

In 2012 am inscris-o pe Cati in programul NACD. Sufrageria noastra a devenit camera de terapie. Jumatate era ocupata de planul inclinat din lemn, mare, pe care Cati a invatat sa se tarasca. Dupa un an, a absolvit “cursul de tarare” si am luat planul inclinat de acolo. Cealalta jumatate am acoperit-o cu linoleum. Bob Doman ne-a explicat ca linoleumul ofera cea mai buna suprafata pentru tarare, fiind suficient de alunecos pentru a permite târârea (mai bun decat un covor)  dar si cu aderenta mai buna decat parchetul.

Când Cati a inceput sa se tarasca pe plan drept si  nu a mai fost nevoie de planul inclinat, am acoperit si cealalta jumatate de sufragerie cu linoleum. In fiecare dimineata începeam prin a sterge pe jos. La inceput, Cati nu reusea nici macar sa ridice capul. In afara de asta, avea o pasiune pentru a linge absolut orice. Era (si este) obligatoriu sa fie curat pe jos. Imi amintesc ca uneori stergeam cu spirt. De cele mai multe ori,  cu un produs de curatat universal, dar care nu era bio. De aceea mi-am dorit mult o solutie mai putin nociva pentru Cati, fiindca ea trebuia sa fie cat mai mult posibil pe podea, cu cat mai multa suprafata din piele expusa.

Eu am dat peste ea destul de tarziu, când deja Cati merge in patru labe.

Da, in doi ani, copilul care abia ridica capul de la orizontala si nu putea face altceva decat sa se rostogoleasca, a invatat sa se tarasca, sa mearga in patru labe, sa se ridice in genunchi si a capatat suficienta forta sa stea in picioare sustinuta. Totul s-a intamplat datorita exercitiilor facute pe podea.

Pentru un copil cu nevoi speciale, podeaua este cel mai bun loc unde ar putea fi. Pentru un copil tipic, podeaua este cel mai bun loc unde ar putea fi. Pe podea copilul are libertatea sa se miste, sa exploreze, sa isi dezvolte musculatura. Ca sa fie in siguranta, podeaua trebuie sa fie curata. Si, in cel mai fericit caz, sa nu fie imbacsita de chimicale.

Pentru aceasta am optat pentru Solutia superconcentrata pentru podele de la Organic Baby (am cumparat-o iar prezentarea de fata e absolut benevola). Ea promite ca lasa podeaua fara reziduuri, ca poate fi folosita pe podele de lemn, gresie, parchet laminat (cum avem noi in casa), marmura. Banuiesc ca e ok si pentru linoleum, nu? 🙂 Este, intr-adevar, foarte spornica (am testat deja asta) si dintr-o sticla de 500 de ml se pot obtine in jur de 65 de litri gata de folosit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Citez de pe site-ul magazinului lista de ingrediente:
apa, surfectant pe baza de amestec de plante (15-30% non-ionic, 15-30% anionic), citrat de sodiu (dedurizator de apa pe baza de plante), Alcohol Denat.( derivat din porumb), carbonat de sodiu ( dedurizator de apa bazat pe minerale), parfum natural de lamaie si salvie, fenoxietanol – conservant, methylisothiazolinone – conservant.

Eu una sunt multumita de produs si probabil ii voi ramane fidela.

La institutul IAHP al lui Glenn Doman  circula o vorba: Three miles walking=talking. Cu alte cuvinte, un copil care este capabil sa mearga vreo 6 kilometri sau pe-acolo, cel mai probabil va vorbi. Acesta este telul meu pentru Cati. Pentru asta, deocamdata…cat mai mult timp pe podea.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s