Cartile Ecaterinei: Invat alfabetul-Invat sa citesc

Bine, bine, cu siguranta Cati nu invata sa citeasca in acest moment. Insa unul din lucrurile ei favorite este alfabetul. Il spunem de mai multe ori pe zi in diferite moduri- fata in fata, pe tableta, cu ajutorul cardurilor sau, cum este cazul de fata, prin intermediul cartilor.

abcgama

Invat alfabetul- Invat sa citesc este o carte educativa aparuta la editura Gama si are si CD incorporat. Cati iubeste pur si simplu cartea, care are imagini de tip fotografie (cate 3 pe pagina). La fiecare imagine este scrisa litera mare si mica de tipar, cuvântul cu litere mari si mici, cuvântul despartit in silabe cu litere mari si mici. Paginile nu sunt cartonate, ci dintr-o hartie mai groasa si lucioasa. Este cartea cu paginile cele mai subtiri pe care Cati le poate intoarce, deci am marcat un progres si la motricitate fina. La sfarsit este o pagina cu intreg alfabetul si Cati pur si simplu rade in hohote când o citesc repede.

alfabetgama1

CD-ul a fost testat de S. El contine un joc cu 4 grade de dificultate: “invat literele”, “recunosc literele mari”, “recunosc literele mici”, “stiu literele”. Aici trebuie sa admit ca nu am stat langa el când s-a jucat, si fie computerul meu mergea prea greu, fie se incarca jocul greu, dar S., obisnuit cu viteza iPadului nu a fost super incantat (bine, era si un joc strict educativ si mai opune rezistenta la ele). Eu totusi cred ca este un bun mod de a recapitula alfabetul, mai ales daca aveti copii pasionati de calculator. Este si aceasta o variatie in activitatile cu litere.

Nu ma asteptam sa prinda asa de bine cartea la Cati, m-a surprins extraordinar de mult, iar acum se afla printre preferatele ei. O recenzie  la ea (si la alte carti din aceeasi colectie) puteti citi  aici.

Happy learning!

 

 

Advertisements

2 Comments

  1. tocmai ce am dat peste un articol cu niste role de hartie transformate in resurse pentru invatarea alfabetului. http://www.learning4kids.net/2012/02/27/toilet-roll-alphabet/ succes, copii frumosi!

  2. Multumim pentru resurse, Alina, si succes si voua la invatat 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s