Ne apropiem de Sarbatorile Pascale impreuna cu Max Lucado

Poate ca va intrebati unde am disparut asa de brusc…

Nu, nu s-a intamplat nimic neplacut, doar ca am decis sa punem deoparte un timp pentru sanatate si spirit inainte de Paste. A fost un post real pentru trupul meu (cu mancare strict vegetariana), pentru mintea mea (un post de Internet si o revenire la carti), iar pentru sufletul meu o apropiere de Dumnezeu, de oameni si de natura. Unde am fost, va voi povesti mai pe larg in zilele urmatoare.

Acum, sa va spun cum ne pregatim de Sarbatoarea Invierii Domnului, eu si Baietelul de argint.

Pentru S. am hotarat sa dedicam aceste zile relatarii biblice si povestilor lui Max Lucado. El a ascultat relatarea evenimentelor din preajma Pastelor pe CD (am primit niste CD-uri cu povestiri biblice de la bunicul, pe care le ascultam amândoi cu mare placere- sunt inregistrari radiofonice de foarte buna calitate). Tot bunicul matern i-a daruit lui S. desene animate cu intamplari din Biblie si cat a stat el la bunici doar astfel de desene a urmarit. Chiar si pe iPad am citit povestioare animate pe aceasta tema, dar si din Sfanta Scriptura.

Pe langa acestea, pe care in fiecare an le facem in luna Pastelui, anul acesta i-am pregatit lui S. patru dintre  cartile lui Max Lucado. Noi am mai citit din ele, dar nu pe toate, si foarte rar. De data aceasta, S. le-a luat cu el la bunici, si cu ei le-ai citit si rascitit.

maxcopii

Titlurile noastre sunt: Esti pretios, Cel mai bun dintre toti, Esti al meu, Cel mai minunat dar, iar farmecul cartilor a fost sporit de figurina atat de frumoasa mesterita de Coca, pe care S. a primit-o in dar de ziua lui. Multumim din suflet, Coca, filele prin viata datorita tie, iar S. e peste masura de incantat de Pancinello! Noi nu am facut altceva decat sa ne bucuram de lectura, si sper ca S. a inteles cate ceva despre caracterul lui Dumnezeu si dragostea lui fata de noi, dar daca vreti o abordare mai deosebita, nu ezitati sa cititi despre activitatile Ursuletilor nazdravani  pe marginea acestor carti.

pancinello

Ceea ce vreau eu sa va recomand in mod special insa, este o carte scrisa pentru adulti tot de acest autor. El inca da pietre la o parte! (veti gasi o descriere complexa a cartii urmând linkul) este cea mai potrivita lectura inainte de Paste. Urmareste cateva din minunile savarsite de Mântuitorul, pornind de la cea mai mare dintre ele- minunea Invierii. Faptul remarcat de el, si care trebuie sa recunosc ca mi-a scapat si mie pana acum, e atat de frapant! Piatra de pe mormant nu a fost data la o parte ca sa iasa Iisus! Asa mi-am imaginat întotdeauna scena…dar nu, ea a fost inlaturata dupa ce Domnul iesise din mormant, pentru ca prietenele Lui care veneau la trupul lipsit de viata spre a-l unge cu mir, sa vada ca El nu mai e acolo. Piatra a fost data la o parte pentru noi, sa vedem mormântul gol si sa credem. Fiecare minune a Domnului, Max Lucado explica, are impact si astazi in vietile noastre. Iar fiecare dintre noi, are nevoie de o minune.

maxpiatra

Recunosc, in viata mea Dumnezeu a facut mai multe minuni, unele mai spectaculase, altele intime, despre care nu se poate povesti usor. Dincolo de asta, cea mai mare minune este credinta pe care El mi-a daruit-o, sa pot crede in El si in absenta minunii. Speranta ca aceasta jertfa petrecuta de Paste e calea spre lumea in care nu mai e nevoie de minuni, pentru ca toate fi-vor restaurate.

Mie mi-a prins foarte bine sa imi reamintesc intamplari din viata si lucrarea de pe Pamant a Domnului, acum când imi pregatesc inima pentru Sarbatoare, si recomand lectura aceasta  ca un periplu si prilej de meditatie de-a lungul postului, daca obisnuiti sa tineti post inainte de Paste.

 

 

Advertisements

2 Comments

  1. Raluca, ma bucur pentru multe lucruri: ca ai reusit sa ai parte de acea pauza, atat de benefica sufletului , cat si trupului tau, ca Pancinello v-a ajutat sa fie aceste carti mai bine intelese.
    Multumim pentru frumoasa recomandare- nu am mai citit de foarte mult timp o carte doar pentru mine.
    Va imbratisam cu drag si va dorim sarbatori binecuvantate!

  2. Coca, iti multumim inca o data pentru cadoul minunat, conteaza asa de mult! Si sa stii ca merita sa pui cartea asta pe lista, macar pentru anul viitor, inainte de PAste, mi se pare perfecta ca pregatire pentru Paste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s