10 idei de primavara

Imi plac listele care ma inspira, si din când in când mai faceam pe blogul vechi siruri de cate 10.

Iata 10 idei numai bune pentru zile de primavara, insorite sau nu, pe care noi le-am testat de-a lungul timpului:

1. Invatati de la un parinte. Tatal meu imi da mereu lectii pretioase.

2. Baloane cu glicerina– mare hit la noi acasa!

3. Balonul magic– un experiment pe placul tuturor copiilor.

4. Colorati un castel! S. a primit de la bunica materna un castel de la Lidl, de asamblat si de colorat, si am muncit in echipa cateva zile. Daca va intrebati cum arata, iata-l:

castellidl

5. O plimbare la padure. Primavara asta am vazut padurea inverzind, ca niciodata, si cata bucurie!! Invatati-i pe copii sa se indragosteasca de natura, le faceti un favor:

DSC03563

6. Nimic mai potrivit decat o lectie despre plante. Anul trecut am studiat teoria, anul acesta S. a facut practica din greu, plantând seminte, bulbi si copacei cu tati in gradina.

7. Primavara iese soarele, noi prilejuri de plimbare, de a cunoaste oameni noi, de a ne face prieteni. Pavati acest drum cu…cartile prieteniei!

8. Faceti o vanatoare de oua, cu ocazia Pastelui. Anul  acesta am incropit-o repede pe a noastra, desi nu credeam ca mai apucam sa o facem. Totusi l-a bucurat pe S. sa gaseasca ouale raspandite prin casa, intregi sau in jumatati. Jumatatile au fost fie de potrivit litera mare cu cea mica, fie adunarea cu rezultatul corect, iar in ouale intregi am ascuns cuvinte scurte de citit, pentru ca, nu stiu daca v-am spus marea realizare a acestei primaveri, S. a inceput sa lege literele si suntem deja la primul nivel roz Montessori.

vanatoareoua2014

9. Surprindeti primavara in imagini: dureaza doar o clipa dantelarea ei.

DSC03683

10. Faceti o fapta buna si dupa Paste. Stiu multi copii speciali puternici si ambitiosi care in ciuda tuturor prognosticurilor supravietuesc, isi depasesc limitarile, si primavara aceasta sufla in lumanari. Robert este unul dintre ei. De curând a inceput sa invete engleza. Merita un premiu!

2 Comments

  1. Foarte frumos! Si eu fac liste care mai de care mai inedite. Iubim şi noi natură, cărţile, dar câte nu iubim! Primăvară luminată şi creativă! Sursa de inspiraţie există!

  2. Liste cat mai lungi atunci, Ioana! Inspiratie si creativitate aveti…sa dati si la altii! Va imbratisam cu mult drag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s