Doua aplicatii educative gratuite pentru Android

Recent am fost rugata sa testez si sa recomand doua aplicatii educative pentru Android. Sper sa le instalati cat mai multi, avand in vedere ca sunt gratuite si atat de folositoare.

Din pacate, eu nu am decat iPad si nu am acces la aplicatiile pentru Android (nici macar pe telefon), asa ca de testat nu poate fi vorba. Insa descrierea lor m-a facut sa imi doresc sa fi avut acces la ele, pentru ca sunt foarte faine si educative, si exact la nivelul la care este S. acum.

Scrie-mi numele ABC

Scrie-mi Numele ABC - screenshot

Imi  dau seama din inagine cam cum ar trebui sa fie aceasta aplicatie, si stiu sigur ca lui S. i-ar placea, pentru ca facem astfel de exercitii acasa cu creionul pe hartie (eu ii dictez literele si el le scrie).

Iata descrierea aplicatiei pe site-ul dedicat lor:

Scrie-mi Numele ABC – Învață alfabetul și scrierea pentru copii îl va ajuta pe copilul d-voastră să scrie primele sale cuvinte.

Prin literele sale frumos trasate și colorate și imaginile vesele ce reprezintă cuvintele, aplicația îl va capta pe copilul d-voastră și îl va ajuta în perfecționarea cunoștințelor sale în arta scrierii.

Scrie-mi Numele – ABC folosește eficient interacțiunea, literele reacționând la acțiunile copilului d-voastră, iar un iepure animat simpatic îl va încuraja în acțiunile sale.

Prin cele mai bine de 100 de cuvinte incluse și cele două modalități de joc, Scrie-mi Numele – ABC va captiva orice copil și îl va ajuta să scrie mai corect și mai repede.

Aplicația este complet localizată în limbile română, engleză și spaniolă.

 

Numeste si potriveste

Si aceasta ar fi potrivita pentru baietelul meu, mai ales ca porneste de la cuvinte simple din litere putine. Ma gândesc chiar daca nu ar fi buna si pentru Cati, pentru a-i mari vocabularul receptiv.

Numește și Potrivește - screenshot

Mi-as dori sa va pot da o opinie personala asupra ei, insa nu pot decat sa pun, din nou, descrierea de pe site:

Numește și Potrivește duce clasicul joc de memory la un nivel cu totul nou. Pe lângă modul clasic de joc, în care se urmărește potrivirea a doua carduri identice, acum se poate asocia imaginea unui animal sau a unui obiect cu cuvântul scris.

Jucându-se, copilul, indiferent că este la gradiniță, în primii ani de școală sau este un copil cu cerințe educaționale speciale va învăța să recunoască forma scrisă a unora dintre cele mai des folosite cuvinte și își va exersa abilitățile cognitive și de memorare. Pentru a-l ajuta în identificare și asociere copilul va auzi rostit clar cuvântul scris sau denumirea imaginii de pe card în momentul întoarcerii, iar atunci când nu mai are nevoie de acest ajutor se poate dezactiva acest lucru.

Jocul vine cu 12 nivele de dificultate și cu 2 moduri de joc. Planșele conțin de la 4 la 24 de carduri și se poate juca la un nivel de dificultate constant sau în modul progresiv, în care se începe de la planșa cu cele mai puține carduri iar la finalizarea acesteia se trece la planșa următoare ce conține mai multe perechi.

Jocul conține peste 100 de carduri reprezentând unele dintre cele mai uzuale cuvinte și noțiuni.

Numește și Potrivește este excelent pentru școlari, preșcolari și copii de grădiniță.

Daca cumva le testati, va rog sa imi spuneti si mie parerea voastra si mai ales, a copiilor.

 

 

 

Advertisements

2 Comments

  1. violeta.argatu

    instalat. multumim. revenim cu detalii

Trackbacks

  1. Joaca noastră cu literele (2) – Auzirea literelor și citirea de cuvinte scurte | Ari & Ame

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s