Cartile Ecaterinei: Colectia Glasuri vesele, editura Girasol

In toata biblioteca ei (cred ca mai bogata decat a unui bebelus obisnuit), Cati are doua mari preferate: Ferma si Savana, din colectia Glasuri vesele, de la editura Girasol.

Ferma a fost un cadou pe care i l-am facut eu de ziua ei, dupa ce am vazut-o la alta fetita. Mi-am dat seama imediat ca Ecaterina se va indragosti de carte, pentru ca, pe langa imaginile viu colorate, are butoane sonore cu sunetele animalelor de curte. Este practic o carte jucarie, si cum ea iubeste cartile si jucariile zgomotoase, combinatia e perfecta.

ferma1

Un alt avantaj pentru noi sunt paginile cu ilustratii tip fotografie, clare, fara prea multe detalii, cu culori de fundal contrastante. Numele animalului este scris mare,  cu majuscule (copilul il poate memora fotografic), iar in partea de jos a paginii sunt cateva detalii despre animal, suficiente pentru un copil de 2-3 anisori, ba chiar si mai mari. De exemplu: “Dintii iepurelui cresc continuu. De aceea, el trebuie sa-i toceasca rozând mereu cate ceva”.

Animalele prezentate in carte sunt in numar  de 10: calul, vaca, oaia, iepurele, pisica, cainele, capra, porcul, cocosul si rata. Butoanele, in schimb, sunt cinci la numar.

ferma2

Nu stiu cum sa va descriu încântarea Catiushei fata de aceasta carte! Ea adora cocosii, imadiat a invatat unde este butonul cu cocos, si de duce dupa carte cu o placere imensa (e un bun stimulant si pentru exercitiile de motricitate grosiera). Ca sa va faceti o idee, eu am pus cartea sus pe o masuta, mai departe de margine. Cati s-a ridicat in picioare dupa ea, si a facut primii ei 3 pasi laterali ca sa ajunga la carte! Merita banii? Da, merita toti banii!!!

Savana este o carte pe care ne-a oferit-o spre recenzare libraria Bookcity. Am ales-o tocmai prin prisma experientei cu Ferma. Cati a avut aceeasi reactie de bucurie si de interes când a vazut-o.

savana1

Fundalul paginilor nu mai este alb-colorat cum era in cazul primei carti, ci pagina este alba, cu accente de culoare estompate in spate, sugerând peisaje din savana. Textul explicativ se afla, de data aceasta, atat in partea superioara, cat si in cea inferioara a paginii. Imaginile sunt clare si sugestive, iar animalele prezentate nu sunt numai cele foarte cunoscute: leul, elefantul, cangurul, rinocerul, zebra, antilopa, hiena, girafa, ghepardul si hipopotamul. Rareori am vazut intr-o carte pentru copii atat de mici antilopa si hiena, iar acest fapt mi se pare un plus. De asemenea, nu stiu cati dintre voi sunteti familiari cu sunetele produse de rinocer, hiena sau hipopotam, dar copii cu siguranta se vor atasa de aceste animale când le vor auzi si glasul.

savana2

Ambele carti sunt dintr-un carton gros, lucios, de foarte buna calitate.  In aceeasi colectie mai gasim si titlurile Jungla si Gradina zoologica.

Mie mi se par excelente de exploatat si de un logoped, avand in vedere bogatia de onomatopee. Mai curând copilul va incerca sa imite cocosul din carte (la sugestia si cu ajutorul specialistului) decat sa faca pur si simplu exercitii, “pentru ca trebuie”.

Libraria Bookcity are un voucher cadou de 90 de lei pentru abonarea la newsletter  (comannda minima este de 299 de lei iar veoucherul expira in 10 zile de la abonare), iar daca dati like paginii lor de Facebook, veti fi la curent cu reducerile, ofertele si concursurile organizate de ei.

 

Advertisements

2 Comments

  Trackbacks

  1. Jucaria de joi: Cuburi sonore de la Melissa & Doug | Caiet pentru şcoala de...acasă
  2. Cartile Ecaterinei: Vehicule zgomotoase | Caiet pentru şcoala de...acasă

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s