Jucaria de joi: improvizatii pentru bebelus

In ultima vreme ii tot arat Catiushei si alte feluri de jucarii pe langa cele muzicale sau luminoase. Este timpul sa inceapa alta etapa, si desi aceste jucarii inca o fascineaza si o motiveaza sa se miste, as vrea sa incerce si ceva diferit. Nu pot spune ca e extraordinar de interesata. Dar invatam comenzi noi si le implementam pe cele vechi, ii dau ocazia sa isi foloseasca mai mult mainile si are parte de mai multe experiente senzoriale. Când S. era mic, prea multe jocuri pentru bebelusi nu gaseai on line. Dar mamicile au devenit creative si joaca incepe din ce in ce mai devreme, asa ca net-ul e plin de idei. Pe una dintre ele am adaptat-o si eu pentru Cati.

M-am folosit de baby gym-ul de la Fisher Price (o investitie buna, de multe ori l-am pus la treaba pana acum. Este solid si se pot adapta jocuri multe cu el).

gym

Am mai avut nevoie de:

 • o bara usor de atasat (eu am luat batatorul de covoare, e mic si simpatic si numai bun pentru asta)
 • bucati de pamblica de legat bara de gym
 • role de la hartia igienica (un sul aproape consumat de hartie l-am lasat asa cum era)
 • pamblica satinata, dantelata sau orice fel de material texturat, care se poate rula
 • pistolul de lipit

DSC04002

Am lipit cate un capat de pamblica pe rola de carton cu pistolul de lipit, apoi le-am rulat. Le-am introdus pe bara, si gata jucaria! E potrivita pentru perioada 9-15 luni, a durat maxim 10 minute sa o pun lalolalta si nu m-a costat nimic, pentru ca aveam tot ce mi-a trebuit prin casa. Pentru Cati e o miscare noua, si chiar daca nu se omoara dupa ea, a invatat ce trebuie sa faca, si o vom exploata ceva vreme de acum incolo.

DSC04003

Nu mai tin exact minte unde am vazut ideea originara (acolo copilul doar trebuia sa invarta rolele invelite in diferite texturi, nu sa traga de pamblica in jos), dar precis era intr-o lista ca aceasta.

Spor la joaca!

 

1 Comment

  Trackbacks

  1. 10 idei senzoriale: stimulare tactila | Caiet pentru şcoala de...acasă

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s