Cati- 3 ani si o luna

A mai trecut o luna de la aniversarea celor 3 ani de Capsunica.

catimai1

Mai a fost o luna foarte plina pentru Cati, cu multe vizite si multi musafiri, o calatorie pana la Bucuresti unde s-a intalnit cu Bob Doman la evaluare, o mutare la tara si noi progrese.

Sa povestim despre acestea din urma.

In ultima vreme Cati este mult mai interesata de oameni, daca pana acum mergea in patru labe spre jucarii, acum, daca ma vede asezata pe podea, vine spre mine, se ridica in genunchi, vrea sa o iau de manute ca sa se ridice in picioare si imi da o imbratisare. Si cu S. se joaca mult mai mult si ma bucur ca si Baietelul de argint o atrage la joaca mai des.

Un alt progres imens pentru noi este faptul ca a dormit doua nopti intregi, singura in camera ei, in cele doua nopti petrecute la tara. Sper din tot sufletul ca experienta sa se repete pe termen lung! Poate vi se pare un motiv banal de bucurie, dar de când s-a nascut Cati are un somn foarte fragmentat, se scoala din 3 in 4 ore si uneori nu mai adoarme pana a doua zi dimineata tarziu. Noi suntem atat de privati de somn incat abia ne mentinem pe linia de plutire.

Cati a devenit mult mai vocala, protesteaza cu vehementa când nu ii convine ceva si incearca sa te faca sa intelegi când vrea un lucru. Faptul ca incepe sa foloseasca limbajul nonverbal pentru a comunica este un mare pas inainte. Si emotiile pozitive si le exprima mai pregnant- efectiv, când e foarte incantata de ceva se ridica in picioare si topaie (aproape sare cu totul) de bucurie. Ii place foarte mult sa stea in fata geamului de la tara si sa vada peisajul plin de culoare de afara. Refuza sa stea prea multa vreme in tarc singura, ne cheama, ne apostrofeaza, vai de noi daca ne vede cu iPadul pentru ca il va obtine 🙂 (are program limitat pe zi tocmai pentru a nu dobandi dependenta), manaca mai bine cu muzica de la jucarii pornita (si uneori numai asa).

catimai3

Un alt progres este ca, pentru prima oara de vara trecuta (când a slabit ingrozitor in cateva luni si nu a reusit sa recupereze), am vazut la cantar cifra 12.

Apropo de vedere, s-ar putea sa optam pentru o operatie la unul dintre ochi in viitorul apropiat. In afara de Mihai Popa, stiti si alti doctori prin tara care opereaza cu succes copii de cataracta?

catimai5

Nu am lucrat foarte mult la programul NACD luna aceasta, because life happened, dar promitem sa ne organizam si sa începem in forta de indata ce primim noul program. Si avem in plan multe activitati noi si distractive pentru Cati vara aceasta. Tricicleta, piscina, aer, nisip… Abia astept!

 

 

7 Comments

 1. Elena C

  Buna!
  Felicitari pentru progrese si pentru rabdarea ta de mamica.Eu am fost operata la Bucuresti,la un ochi de d-na dr.Dinu Doina(la Spitalul de Oftalmologie)

  • Multumesc, Elena, pentru gândurile bune si pentru recomandare. Acum cred ca vom mai face o investigatie si ne decidem asupra medicului. Pana la urma cred ca vom incerca totusi si operatia asta…e important sa vada cat mai bine. La Spitalul de ochi am fost si noi când era Cati mica.

 2. Carmen

  Buna,

  felicitari pentru toate progresele! Eu stiu de clinica Infosan…

  • Multumim, Carmen, cred ca acolo am vrut noi sa mergem de data asta când am fost la Bucuresti, dar erau toate programarile ocupate pana in iunie, asa ca am fost la Oftalmix.

 3. bravo,Cati! tine-o tot asa!
  nu cunosc un medic bun,dar ma pot interesa daca vrei

  • Multumim, Antoaneta, mai intrebam si noi in stanga si in dreapta, dar cred ca vom merge pana la urma la Mihai Pop si apoi cred ca vom urma recomandarea lui.

 4. Profesor Dr. Chisalita din centrul universitar Iasi opereaza foarte bine.
  Mult succes si sanatate va doresc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s