Ce mai mestereste Baietelul de argint…

In afara de lectia despre planete, care si aceea a fost acum doua saptamani, nu prea am am studiat noi serios ceva anume.

Ne ocupam mai mult de curatenie si activitati in aer liber, si doar Cati  are un program structurat acasa.

S. in schimb se joaca mult pe afara, muta pamant cu roaba dintr-un loc in altul, face planuri pentru cele doua hoteluri cu 100 de etaje fiecare pe care le va construi in curtea din spate 🙂 .

A stat la soare pana s-a prajit neuniform, a petrecut mai mult  timp cu copii si adulti si mai putin in fata ecranelor de tot soiul, a alergat, a transpirat, a trait mai intens.

Printre picaturi, a si mesterit cate ceva.

Cel mai spectaculos e ceasul cu zeama de lamaie. Trebuie sa va avertizez insa ca nu functioneaza doar pe baza de zeama de lamaie. Sotul meu mi-a explicat ca solutia folosita de ei nu a fost suficient de acida. A fost nevoie si de baterii, dar experimentul in sine e foarte interesant, m-a uimit sa vad cat de multe pricepe deja S. din toate aceste probleme de fizica (poate mai multe chiar decat mine). A fost interesant de observat ca zeama de lamaie s-a facut intr-un recipient maronie, iar in celalalt albastruie (din cauza conductorilor diferiti, de cupru si nichel).  L-as recomanda totusi baieteilor mai mari, peste 7-8 ani.

ceaslamaie

De pictat, pe langa orele de la palatul copiilor la care merge regulat, a facut si acasa un tablouas. Il gasisem la micul magazin second hand, in cutia lui originala, doar un pic sifonat.

tablouiepuras

Din pacate, S. nu si-a dat prea mult silinta, iar daca iepurasul vi se pare mai trist la sfarsit decat la inceput, are si de ce, saracutul…S. a aruncat pur si simplu culori pe panza ca sa termine mai repede.

Când ne mai întoarcem in oras, S. revine la vechea lui dragoste, bancul de scule. Cred ca e una din jucariile cel mai des folosite la noi acasa, si nu imi pare deloc rau de investitia facuta. Când incepe sa se joace cu el se face liniste in casa si am un baietel preocupat si fericit.

DSC04205

Spor la joaca si voua, mai mult pe-afara decat prin casa 🙂 !

5 Comments

  1. Frumoase activitati! Vara are farmecul ei, cu multe plimbari si joaca prin parc, este un prilej numai bun de activitati in aer liber. 🙂
    Spor la joaca si la mesterit!

    • Multumim, Raluca, chiar daca vara asta nu vom face prea mult studiu, tot sunt fericita ca isi petrece zilele pe afara 🙂 Si eu la fel!

  2. Vă pup, draga mea, că nu v-am mai “văzut” de ceva vreme. Foarte drăgut ceasul acela cu zeama de lamâie. Cred că i-ar plăcea şi lui Mihnea. Şi bancul cu scule, de asemenea.
    O duminică minunată, Raluca! La noi cam stă să vină ploaia, dar tot mă gândesc la o ieşire!

  3. Mihaela, te imbratisez cu drag! Ceasul e foarte fain si cred ca Mihnea il va aprecia si mai mult decat S. Cat despre bancul de scule…ufff, noi il avem de când avea S un an si inca se joaca cu el foarte mult, dar pentru Mihnea as zice mai degraba sa investesti aceiasi bani intr-o trusa de scule adevarate 🙂

Trackbacks

  1. Ce mai invata Baietelul de argint… | Caiet pentru şcoala de...acasă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s