Cum a fost la atelierul despre America de Nord

Unul dintre cele mai bine reprezentate continente in privinta materialelor educative, la noi acasa, este America de Nord, gratie rudelor si prietenilor ce locuiesc acolo.

De aceea, mi-a fost usor sa pun laolalta un atelier care sa fi fost (sper) pe placul copiilor de la Smart Play.

Am ales saptamana in care si Canada si SUA si-au serbat zilele nationale, si asta strategic, pentru ca si Lidl a avut o “saptamana americana” si am putut cumpara de acolo marshmellows. Daca nu au ramas cu nimic altceva, sunt sigura ca ei mici isi vor aminti de dulciurile “cauciucate” pe care le mananca copiii americani.

Nu am plecat singura la atelier, ci am venit insotita de trei mici prieteni, fiecare reprezentând cate o tara: castorul vine din Canada, Minnie in costumatie de indian american din SUA, iar ursuletul indian aztec reprezentând Mexicul. Fiecare plus a fost primit cadou in decursul timpului, si le-am pastrat in scopuri educative.

DSC04508

Am recapitulat continentele cu ajuorul marelui atlas olandez (care, din pacate, nu respecta culorile Montessori, iar copiii au remarcat acest lucru), si am cantat cantecelul nostru improvizat. Apoi am trecut la America de Nord,  unde fiecare animalut si-a prezentat tara.

smartam1

In Canada am invatat ca este frig, traiesc castori, ursi polari, elani, se vorbeste engleza si franceza, iar capitala este la Ottawa. O jucarie de geografie pe care a primit-o Baietelul de argint la nastere si pe care o iubim toti foarte mult, ne-a ajutat sa ascultam un fragment de muzica canadiana si sa vedem cu se numara in franceza. Copiii au colorat steagul Canadian si le-am explicat despre frunza de artar de pe el.

smartam3

In dreptul SUA am vorbit un pic despre indieni si cowboy (pe care le puteti vedea aici), despre Statuia Libertatii si Empire State Building cu ajutorul figurinelor Safari. Le-am aratat steagul tarii si a existat o foaie de colorat pe care au primit-o acasa. Jucaria interactiva ne-a ajutat sa numaram in engleza (de fapt, mai toti copiii stiau asta) si sa ascultam un mic fragment muzical.

smartam4

Mexicul, din pacate, a fost tara peste care am trecut cel mai repede, nu fara a le arata copiilor steagul, a le spune ca in Mexic capitala este Ciudad de Mexico iar limba este spaniola. Au primit o foaie de colorat si cu steagul acestei tari, si le-am povestit despre Templul Magicienilor, sau Templul Teotihuacan (in limba romana am gasit mai multe traduceri pentru acesta).

smartam2

Nu am depasit o ora, pentru ca nici nu se putea mai mult, copii au fost de a 3 la 5 ani si ceva, si au fost mai mult decat draguti si atenti.

Baietelul de argint a participat, inainte de atelierul nostru, la un atelier de stiinte, a carui tema a fost electricitatea. Puteti sa va faceti o idee despre aceste minunate ateliere de stiinta vizualizând acest album. S. a fost peste masura de incantat, si promitem sa mai venim!

 

3 Comments

  Trackbacks

  1. Ce ne-am propus sa invatam in noul an scolar? | Caiet pentru şcoala de...acasă
  2. My First Atlas of Famous Places | Caiet pentru şcoala de...acasă
  3. O mica lectie de grografie: America de Sud | Caiet pentru şcoala de...acasă

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s