Jucaria de joi: Cuburi sonore de la Melissa & Doug

Am decis ca anul acesta sa ne concentram pe cateva teme cu Cati: animalele de la ferma, fructe si legume si mijloace de transport; de aceea alegem jucarii care sa ne ajute sa consolidam aceste notiuni.

Saptamanile trecute am avut imprumutata o jucarie care a prins bine la fetita noastra. Incerc sa caut pentru ea jucarii cat mai variate. A trecut de clasicele jucarii muzicale si luminoase care sunt actionate printr-o simpla apasare de buton (desi le adora inca si se mai joaca cu ele). In joaca noastra structurata, insa, incerc sa ii ofer provocarea unori jucarii noi, care fac si altceva. Totusi, efectul sonor inca prinde tare bine la Cati, si cautam sa aiba si aceasta parte incorporata.

Din punctul acesta de vedere, cuburile sonore pe tema fermei, de la Melissa and Doug, au fost perfecte. Cuburile reprezinta 6 animale: vaca, porc, cal, caine, oaie, cocos si cal.

cubanimale

Desigur, Cati nu reuseste sa faca singura imaginea sau sa puna cuburile, dar se bucura foarte tare când vedea animalul respectiv si auzea sunetul facut de el, si apoi identifica animalul pe carticica ei preferata din colectia “Glasuri vesele”, despre care povesteam aici. Când considera ea ca un animal a fost vazut/ascultat suficient, rasturna cuburile ca sa formam un nou animal.

Mi-a placut sa o vad interactionand cu aceasta jucarie, desi depaseste clar nivelul ei. I-a stranit zambetul si curiozitatea, si le multumim celor care ne-au imprumutat-o!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s