Comunicat de presa ED4LEAD

Prietenii de la Ed4Lead au un proiect frumos prin care doresc sa capaciteze cadrele didactice sa creasca încrederea in sine si in puterea de a reusi a elevilor lor. M-au rugat sa dau mai departe vestea despre acest proiect. Iata comunicatul lor de presa

 

„Rămas bun «Nu pot!», bun venit «Voi reuși!»”

 

Cum ar fi dacă ne-am învăța elevii să înlocuiască „Nu pot!” cu „Voi reuși!”?

Asociația pentru Educație, Formare Profesională și Leadership (mai pe scurt, Ed4Lead) iși dorește să înceapă toamna cu un proiect inedit, inspirat dintr-o povestioară de JACK CANFIELD și MARK VICTOR HANSEN. Acesta constă în desfășurarea unor activități creative prin care domnii profesori îi pot învăța pe elevi să îl elimine din vocabular pe „Nu pot!”, și să îi facă loc lui „Voi reusi!”, timp de 8 luni, perioada de desfășurare fiind octombrie 2014 – mai 2015. Cele trei etape propuse sunt:

  • Etapa I: Octombrie 2014-Aplicarea jocului;
  • -Organizarea ceremoniei de rămas bun a lui “Nu Pot” (fiecare cadru didactic își alege o zi din luna octombrie în care desfășoară activitatea);
  • Etapa a II-a: Octombrie 2014- Aprilie 2015
  • -Purtarea unor discuții cu elevii despre atitudinea pozitiva pe care o și pot adopta și observarea acestora în mod constant și corectarea lor dacă este necesar;
  • Etapa a III-a: Mai 2015
  • Rezultate și feedback (În această etapă ne axăm pe rezultate și pe feedback-ul elevilor, dar și al domnilor profesori.)

„Rămas bun «Nu pot», bun venit «Voi reuși!»” este un program complex de dezvoltare a încrederii elevilor în propriile persoane încă de la vârste fragede, dar și de provocare a cadrelor didactice de a schimba într-un mod cât mai creativ educația non-formală în școlile din toată țara.  Ce aduce nou acest proiect? Adoptarea de către profesori a unor valori pe care acest ONG le promovează: Egalitate, Colaborare și Dedicare, dar și libertatea acestora de a-și stabili organizarea ceremoniei de rămas bun „Nu pot!” și a discuțiilor libere cu elevii despre atitudinea pozitivă pe care organizația o promovează.

În prezent, peste 100 de școli au adoptat această propunere de proiect cu entuziasm și s-au alăturat comunității Ed4Lead.

Pentru înscriere sau mai multe detalii puteți trimite mail la adresa: mirelamazareanu@gmail.com sau puteți accesa site-ul organizației: http://www.ed4lead.ro. De asemenea, Mirela Măzăreanu, coordonatorul proiectului, vă stă la dispoziție pentru detalii sau lămuriri: 0727540913.

Mult succes!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s