Despre Festialul de parenting si un giveaway

Intre 26-28 septembrie, la Bucuresti, ca avea loc Festivalul de parenting “In familie”, primul de acest gen initiat de Asociatia Oameni Noi. Din pacate, distanta ma impiedica pe mine sa particip, dar voua, cititorilor mei din Bucuresti sper sa va faca placere sa luati parte la el. Pentru aceasta, atasez mai jos comunicatul de presa primit si lansez un giveaway: 5 cititori doritori sa participe la atelierele din cadrul Festivalului vor primi cate o invitatie. Aici gasiti lista cu atelierele– eu voi propune 5 ateliere diferite, iar voi trebuie doar sa va inscrieti printr-un comentariu la acest articol, specificând la care atelier doriti sa participati. Invitatiile vor fi acordate prin tragere la sorti iar castigatorii vor fi anuntati duminica, 14 septembrie.

Iata lista cu atelierele propuse de mine (daca va tenteaza altceva din lista, va rog sa specificati, si vom vedea daca se poate face ajustarea):

Joc, joaca, dezvoltare– Andreea Simona Olteanu (0-10 ani)

Educatia viitorului, începuturi benefice– Alexandru Bordea (0-7 ani)

Meseria de copil-cat si cum umpli timpul copilului tau– Oana Mihalcea (0-12 ani)

Tentatii si riscuri la varsta adolescentei– Aurora Liiceanu, Simona Tofan (12-18 ani)

Creativitatea in familie– Alina Kibbel (0-18 ani)

Mult succes organizatorilor si participantilor!

logo_Festival_Parenting

 

 PRIMUL FESTIVAL NAȚIONAL DE PARENTING DIN ROMÂNIA 26-28 SEPTEMBRIE LA BUCUREȘTI

 • ‚În Familie’, primul festival românesc de ‚părințit’ –

 

 

Asociația Oameni Noi anunță lansarea primului Festival Național de Parenting din România, ‘În Familie’, (http://festivalparenting.ro), care va avea loc în perioada 26-28 septembrie la Sala Palatului, în București.

 

Evenimentul se adresează în special părinților, care au copii de  toate varstele (0 – 18 ani) și este prima inițiativă de amploare națională (București (2014), Cluj și Timișoara (2015)) în domeniul parenting-ului.

 

În cadrul acestui festival vor exista 30 de workshop-uri pentru părinți, 30 de workshop-uri pentru copii, peste 50 de specialiști români în domenii care țin de dezvoltarea copiilor.

 

Structura workshop-urilor este construită pe trei paliere – educație fizică, educație mentală, educație emoțională și pe segmente de vârstă ale copiilor 0-3 ani, copii preșcolari, școlari și adolescenți. De asemenea, există sesiuni care adresează problematici generale și la care poate participa orice părinte.

 

“În urma intâlnirilor cu părinții, atât în cadrul profesional cât și informal, am sesizat o nevoie reală a părinților de astăzi de a fi ghidați în educarea noilor generații. Instinctul matern/patern, doar împreună cu o aprofundare temeinică a cunoștințelor legate de dezvoltarea completă a copilului  (fizic , mental, emoțional) poate asigura  o relație sănătoasă părinte-copil. Știm deja că părintele este psihologul de fiecare zi al copilului și este necesar să fie pregătit corespunzător. Totodată, în multe cazuri, sistemul de educație formală și familială al părinților noștri nu mai poate fi aplicat acestor copii“, declară Mirela Horumbă, psiholog și inițiator al Festivalului Național de Parenting  ”În Familie”.

 

Workshop-urile pentru adulți abordează o gamă amplă de aspecte, de la nutriție, la sexualitate, la siguranța personală a copiilor, gestionarea opțiunilor de carieră, copii supradotați, copii cu dizabilități, copii cu IQ normal, copii din familii monoparentale, copii cu ADHD, familii cu mai mulți copii etc.

 

Pentru înscrieri la workshop-uri http://festivalparenting.ro.

 

În cadrul evenimentului, va exista o zonă de workshop-uri, completată de o zonă expozițională.

 

Partenerii acestui proiect: Parteneri Media – Radio Itsy Bitsy – partener media principal, SfatulPărinților.ro, 121.ro, RomaniaPozitiva.ro, ViataVerdeViu.ro; Parteneri – Shakespeare School, Fundatia Crucea Alba, Salvati Copiii, Junior Achievement România, Barbarossa Band, Compania de Teatru OKaua, Romania in Tranzitie.

 

***

ASOCIAȚIA OAMENI NOI

Asociația OAMENI NOI s-a înființat în septembrie 2013, ca un rezultat firesc al întâlnirii unor oameni cu preocupări comune în domeniul educației. Asociația are drept scop promovarea cetățeniei active și responsabile, a culturii și a educației  în vederea construirii unui stil de viață sănătos (fizic, mental, emoțional și social), pentru toate categoriile de vârstă (copii, tineri, adulți și vârstnici) și de  medii sociale (atat categorii sociale cu potențial cât și categorii sociale defavorizate), utilizând activități specifice educației non-formale. Între proiectele asociației, Festivalul Național de Parenting,  www.bibliotecapentruparinti.ro; ”Clubul Bright Parents„ în parteneriat cu Shakespeare School.

 

MIRELA HORUMBĂ

Mirela HORUMBĂ este psiholog, consilier autonom și psihoterapeut sub supervizare acreditat de către Colegiul Psihologilor din România.

Este licențiată în psihologie, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București și absolventă a Programului Masteral de psihodiagnostic, psihoterapie experiențial unificatoare și dezvoltare personală, sub îndrumarea doamnei profesor universitar, doctor în psihologie, Iolanda Mitrofan. Are stagii de formare în art-terapie, inteligența emoțională și rezistența la schimbare, dramaterapie, hipnoză, managementul stresului, în psihodiagnostic și psihoterapie experiențial unificatoare, analiza tranzacțională, programare neurolingvistică, terapie sistemică de familie, cuplu și copil , tehnici de eliberare emoțională, constelații familiale.

 

 

Advertisements

5 Comments

 1. Excelenta ideea unui astfel de festival si inspirata selectia ta! 🙂 Ma inscriu pentru Joc, joaca, dezvoltare. Multumesc!

 2. Camelia D.

  Multumim pentru oportunitate! M-ar interesa atelierul despre Meseria de copil. Cat si cum umpli viata copilului tau.

 3. Adina S

  Ce concurs frumos, Raluca! Ma inscriu pentru “Creativitate in familie”. Nu sunt din Bucuresti, dar pot ajunge fara efort prea mare. Am specificat asta ca daca trebuie sa fiu din capital sa nu mai iei in considerare comentariul meu. Multumesc!

  • Adina, fara probleme poti participa, doar sa poti ajunge la atelier, asta era ideea 🙂

 4. Ne inscriem la Meseria de copil! Multumim mult!
  Irina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s