Carte Usborne: 100 Science Experiments

Rareori mi se intampla sa comand o carte pentru cineva si apoi sa ma indragostesc eu de ea. De obicei, cumpanesc bine comenzile de carti sau jucarii, pentru a sti exact ce pastram si ce daruim. De data aceasta insa, dupa ce am comandat de la Micul Cititor cartea 100 Science Experiments (100 de experimente stiintifice), nu am reusit s-o cedez. Tineti cont ca Baietelul de argint nici macar nu a vazut-o, sa o ceara pentru el. Pur si simplu mi-am imaginat bucuria lui când  vom sta impreuna sa facem experimentele descrise in carte, si castigul pe care il va avea urmând pas cu pas etapele sugerate, si am decis sa pastram cartea in biblioteca noastra.

carteexp

Cartea incepe, ca multe alte carti Usborne, cu o lista de resurse pe Internet prin care puteti aprofunda unele experimente. Are un format A4 si hartia groasa si lucioasa, foarte calitativa.

Iata cuprinsul ei, pentru a va putea face o idee. Eu am decis sa pastrez cartea, desi unele experimente imi erau cunoscute de mult de pe diverse bloguri, tocmai pentru a parcurge impreuna cu S. in mod stiintific pasii activitatilor prezentate:

cuprins

Am gasit experimente ce pot si incorporate in lectii de fizica si chimie, botanica, zoologie, anatomie si arta. Fiecare fenomen fizic, chimic, mecanic, etc. este prezentat pe doua pagini si exemplificat printr-unul sau mai multe experimente ilustrate si explicate pe etape.

experimente

De când eu nu ma mai ocup foarte mult de activitatile lui S., acesta isi creeaza propriile experimente- merge la bunici si aduna sticle, sticlute si borcanase si care face diverse mixturi, pune flori la macerat pentru a face “parfum”, isi construieste diverse prin curte, prinde insecte, face instalatii si se joaca “de-a experimentele”.

Saptamana aceasta in care a inceput gradinita, incerc sa ii “îndulcesc” despartirea de casa prin mici cadouri si activitati pe care sa le facem impreuna, si abia astept sa ii arat aceasta carte!

Cartea o puteti comanda de aici si costa doar 32 de lei, fiind acum cu 50% reducere.

 

 

3 Comments

  Trackbacks

  1. Experiment cu lapte: tensiunea suprafetelor | Caiet pentru şcoala de...acasă
  2. Activitati la 5 ani si 7 luni | Caiet pentru şcoala de...acasă
  3. Experiment: cristale din bicarbonat de sodiu | Caiet pentru şcoala de...acasă

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s