Solutie pentru pete de la Organic Baby

Planuiam sa va povestesc, pe un ton usor amuzant, despre ziua aceea in care Cati “si-a deschis baierele” si a umplut de doua ori scutecul pana când acesta s-a revarsat, chestie care s-a lasat cu baita, curatenie generala in baie si in camera ei, cu patru cearsafuri si salteaua schimbate si cu o masina de rufe puse la spalat. In ziua aceea am avut chiar optimismul de a ma gandi “Ce bine ca tocmai mi-a sosit la testat solutia pentru scos pete, acum chiar am material didactic. In ziua aceea am avut si prezenta de spirit sa fac poze, cu “inainte si dupa”. Poze cu body-urile compromise, cu maneca cu care S. s-a sters la gura de crema de ciocolata, poze cu prosopul patat cu mancare la începutul saptamanii si cu tot ce am mai apucat inainte de a porni masina de spalat. Am fost atenta la pete vechi si noi, organice sau nu, la pete mirositoare si mai putin…pentru ca solutia se presupune ca scoate si mirosuri.

maneca

Adevarul e ca nu mai am chef sa va povestesc pe larg despre ziua aceea. Am avut ulterior o saptamana ingrozitoare, cu sederi lungi la spital, cu perfuzii, injectii, recidive când credeam ca s-a terminat si cu un virus care ne-a atacat pana la urma pe toti.  Acesta a fost adevaratul test al solutiei contra petelor si mirosurilor urate.

Intr-o sambata dupa-amiaza, Cati s-a hotarat sa cedeze unui enterovirus, care s-a manifestat cu voma, febra peste 40, scaune moi si lichide si foarte urat mirositoare. O parte din hainutele murdare le-am dus la baie cu gândul sa le spal, pe celelalte le-am clatit, duminica, tratate in prealabil cu solutia de pete, si puse afara la uscat inainte de spalarea veritabila. Cele de afara au fost salvate. Pe cele din baie, de care nu am apucat sa ma ocup, au fost compromise (pe o parte le-am si aruncat). Am gasit o salopeta cuprinsa de mucegai, si dupa ce am tratat-o cu solutia de pete, am spalat-o la temperatura mai ridicata. Petele de voma sau de mancare au iesit, punctele de mucegai doar s-au estompat (aveti vreo idee cum as putea salva salopeta? E una din preferatele mele).

Dupa mai putin de doua saptamani atat de intense, din solutia mea de pete a ramas mai putin de jumatate. Vestea buna: cu exceptia acelei salopete,  Cati are garderoba intacta.

bodydungi

Concluziile sunt urmatoarele: petele proaspete, din acelea care nu au fost spalate in prealabil la masina, chiar daca sunt vechi de cateva zile, daca sunt de natura organica, vor iesi. Chiar eram suparata ca sotul a folosit un prosop alb de la Ikea, la care tin foarte mult, pe post de babetica. Trecuse ceva vreme si nu apucasem sa il spal, si am crezut ca va ramane patat. Petele sunt insesizabile…literalmente: nu poti sa iti dai seama unde au fost.

prosop

Pete urate care au rezistat mai multor spalari, dupa ce au fost tratate cu solutia aceasta, s-au estompat in proportie de 60-70%.

Pete de origine anorganica, cum sunt cele de pix, nu ies.

Aceasta este Solutia pentru scos pete si mirosuri, si iata descrierea ei pe site-ul magazinului Organic Baby:

solpete

Solutie naturala pe baza de enzime si ingrediente din plante, indeparteaza petele de pe rufe, pete de pe tesaturi, pete de pe covoare si mirosurile provocate de alimente, murdarie, urina etc.
CANTITATE: 500ml

INGREDIENTE: apa purificata, enzime, etanol derivat din porumb, surfectant derivat din ulei din miez de cocos,100%natural, ulei natural de lamaie.

PROPRIETATI:
-pH neutru ( 7.0 – 8.0 ), delicat cu pielea
-100%biodegradabil, non-toxic,natural, non-poluant
-pastreaza culoarea: tesaturile nu se decoloreaza la fel de usor ca in cazul folosirii altor detergenti alcalini
-fara fosfati, clor, si ingrediente derivate din petrol
-functioneaza pe o varietate de materiale, pete si mirosuri
•Functioneaza bine impotriva:
-Petelor organice ( de ex. cafea, ceai, sucuri, iarba, vin, oua, urina, etc..)
-Petelor produse de fructe si legume ( de ex. Capsuni, cirese, fructe de padure, mustar, varza rosie, rosii, vin, spanac, fasole verde, etc.)
-Pete de zahar ( de ex. Gem, miere, sirop, dulceata)
-Pete din proteine ( de ex. Sange, oua, inghetata, lapte, crema, smantana, iaurt, cacao, etc.)
-Pete grase ( de ex. Ceara de lumanari, ruj, margarina, rimel, maioneza, ulei de motor, ulei de salata, ilei de masline, unguent, etc.)
-Pete de cerneala si funingine
-Pete uscate ( de ex. sirop de ciocolata, de sange etc.)
-fara organisme modificate genetic (…)

INTREBUINTARI:
•Indeparteaza petele / mirosurile de pe rufe, tesaturi, carpete, parchet
•Indeparteaza mirosurile provocate de mancare,mizerie, urina etc
•Folosit la toate temperaturile

TOATE PRODUSELE DIN GAMA EARTH FRIENDLY PRODUCTS SUNT 100%NATURALE, CU INGREDIENTE CERTIFICATE ORGANIC, SUNT BAZATE PE PLANTE, AU PH NEUTRU, SUNT VEGANE, NU SUNT TESTATE PE ANIMALE, NU CONTIN FORMALDEHIDA, NU CONTIN DIOXINA, INGREDIENTE PETROCHIMICE, CLOR, FOSFATI, PARFUMURI SINTETICE SAU ORGANISME MODIFICATE GENETIC.

Pretul este de 22 de lei.

Eu am incercat-o si pe o portiune de gresie din baie, care la un moment dat mirosea urat (aici suspectez ca un anumit baietel rateaza deseori tinta). Dupa ce am sters fara succes de mai multe ori, am scos pana la urma mirosul cu aceasta solutie.

Imaginile sunt foarte grafice (dar, va rog sa ma credeti,  nu le-am pus pe cele mai oribile, am poze care arata mult mai rau. M-am abtinut). Nici lumina nu a fost cea mai fericita in unele cazuri. Dar sper ca vorbesc de la sine. E un produs pe care eu l-as cumpara din nou, mai ales ca evit sa folosesc Vanish pe rufele copiilor, iar acolo unde am folosit inainte de a avea aceasta solutie, rezultatele nu au fost atat de multumitoare.

Voi l-ati incercat?

 

3 Comments

  1. violeta argatu

    Eu nu l-am incercat, dar cred c-o s-o fac in curand :). e si rezonabil la pret…22 lei 500ml…sa tot scoti pete 🙂

  2. Da, cel mai rau imi pare de salopeta aia pe care nu am “tratat-o” la timp, dar a fost asa o nebunie si panica atunci…

  3. OanaMihaila

    Daca tii mult la ea si vrei totul sau nimic, poti incerca cu clor 🙂

Leave a comment