Cartile Ecaterinei: Vehicule zgomotoase

Categoria Cartile Ecaterinei cuprinde carti pentru bebelusi si copii mici (0-2 ani). Cartile sunt dintre cele preferate de Cati, pe care noi le-am cumparat, le-am primit in dar sau in ideea unei recenzii. Suntem foarte recunoscatori ca fetita noastra iubeste cartile, ele fiind un lucru in plus care adauga bucurie vietii ei, si o ajuta sa evolueze.

vehicule1

Vehicule zgomotoase este o carte aparuta la editura Girasol, si are particularitatea celor patru butoane sonore pe margine.  Spre deosebire de cartile din colectia Glasuri vesele, aceasta nu are imagini de tip fotografie, ci ilustratii desenate, iar textul este mai lung, sub forma de poveste. Cartea este foarte frumos colorata, paginile sunt cartonate, dar sa nu va asteptati sa reziste partea sonora foarte mult daca aveti un copil care linge sau scuipa pe carte, sau obisnuieste sa o tranteasca. Din pacate, noua ni s-au stricat doua carti de acest tip, tocmai din cauza ca au incaput pe mainile si in gura Catiushei, care e mare stricacioasa de carti si jucarii (aceasta de fata nu este stricata, am invatat de atunci sa avem mai mare grija de ele). Eu am cumparat-o cu o reducere de 50%, asa cum o puteti gasi si in link-ul de mai sus. O luasem in ideea de a o pune in ciubotica lui Mos Nicolae, dar am decis sa i-o dau Catiushei in ziua in care a implinit trei ani si jumtatate. Bucuria ei, zambetul si încântarea, meritau de zece ori mai mult banii dati pe carte! Pur si simplu adora carticica si sunt foarte fericita ca i-am luat-o. Este si un stimlent pentru mers in patru labe, in conditiile in care de majoritatea jucariilor s-a plictisit si nu mai vrea sa se deplaseze spre ele.

vehicule2

Micul tren albastru are nevoie de ajutor sa ajunga in oras. Oare il va ajuta tractorul cel verde si ocupat sau mica masina galbena? Nu, cel care ii va da o mana (un furtun, de fapt) de ajutor, e camionul rosu de pompieri. E o carticica ideala pentru copii mici care pot interveni apasand, butoanele, imitand onomatopeele sau isi pot insusi culorile de baza.

Noi obisnuim ca de Mos Nicolae sa punem in cizmulita lui S. carti si o jucarie, si probabil vom proceda la fel si cu Cati, pentru a nu exista discriminare, mai ales in mintea fratiorului mai mare.

Spor la joaca si la citit!

Advertisements

1 Comment

  Trackbacks

  1. Cu Cati la joaca: Vehicule | Caiet pentru şcoala de...acasă

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s