La multi ani, Romania!
E ziua Romaniei si se cuvine sa o marcam asa cum trebuie. Eu una ma simt foarte romanca, poate si pentru ca am calatorit mult si de fiecare data am simtit intens dorul de casa si de tara. Este o tara care pe mine ma multumeste si nu as schimba-o cu nici o alta. Imi plac vacantele pe alte meleaguri, dar nu as alege sa traiesc nicaieri altundeva. Radacinile mele sunt adanci si in felul meu sunt patrioata, si asa vreau sa il invat si pe Baietelul de argint.
De aceea, nu ratam ocazia de a ne sarbatori tara in astfel de momente…oficiale 🙂
Pentru S. a devenit o traditie sa participe la parada de 1 Decembrie din orasul bunicilor materni, asa ca nu e acasa sa faca lectia despre Romania impreuna cu mine. El adora parada si nu ar fi ratat-o pentru nimic in lume, iar daca amanam lectia cu o zi, cred ca nu e nici o suparare. De asemenea, vineri a fost la o expozitie de tablouri inspirata din si dedicata Bucovinei, unde a vazut si un frumos spectacol de dansuri populare, si cred ca si asta a contat foarte mult pentru a intra in atmosfera.
Eu i-am pregatit o surpriza pentru când se va intoarce acasa- o lectie infrumusetata de machetele faurite de Ioana. Noi am folosit si anul trecut macheta Romaniei (si o vom folosi periodic in lectiile noastre de geografie), insa de data aceasta ni s-a alaturat o noua macheta, de prezentare, care ne va ajuta sa ne organizam activitatile. Multumim, Ioana, pentru aceste machete minunate!
In primul rand, vom recapitula notiunile de geografie pe care S. le cunoaste deja: pozitia Romaniei pe continentul Europa (vom citi despre asta in Atlasul geografic pentru copii– ed Prut, si o vom observa pe puzzle-ul TCM achizitionat de la Julia Toys).
Apoi discutam despre formele majore de relief (S. stie de muntii Carpati, de Dunare si Campia Romana, dar niciodata nu strica o recapitulare), cu ajutorul machetei cumparate de la Ioana si a dioramei pe care am primit-o de la Camelia (multumim mult!).
Trecem apoi la partea de istorie, si vom discuta despre Unirea de la 1918, vom asculta Hora Unirii (aici i-am pregatit o activitate pe care Sakura a facut-o cu baietelul ei anul trecut- multumim de idee!) si un craft cu drapelul tarii, pe care S. trebuie sa il decoreze cu bilute de hartie creponata.
Maine voi completa articolul cu fotografii din timul activitatilor propriuzise, insa am vrut sa va povestesc de astazi despre lectia noastra, pentru a ne înscrie din timp la concursul de 1 Decembrie- Hora Copiilor, gazduit de Clubul Magic si gazda lui, Alina.
Iata imagini din timpul activitatilor- era necesara o recapitulare a notiunilor, dar lectia a prins foarte bine la S.:
- Posted in: 5-6 ani ♦ Geografie ♦ Istorie ♦ Scoala de acasa ♦ Uncategorized
- Tagged: 1 Decembrie, Atlas geografic pentru copii, ed Prut, Julia Toys, Lectia despre Romania, Machete Didactice
Tot dragul și tot binele pe care l-am pus în aceste machete, să se reverse asupra ta și a minunatei tale familii. Să vă fie de folos. Drag și dor! 🙂
Multumim inca o data, Ioana, sunt superbe machetele si se vede toata inima pe care o pui in facerea lor! Noua ne fac educatia de acasa mai frumoasa si mai usoara, cu siguranta!