Putina matematica la 5 ani si 9 luni

Ma plang mereu ca nu am foarte multa energie (si va voi spune curând si de ce), iar in noiembrie nu ma pot lauda cu foarte multe activitati facute cu S. Din când in când mai citim cate putin, sau mai exersam la engleza sau il mai conving sa faca o fisa de matematica. Citirea presupune prea mult efort din partea amândurora- am luat deocamdata pauza.

Iata cateva dintre jocurile de mate facute de noi luna trecuta:

  • matematica cu Stikeez: nu ati uitat de micile ventuze pe care le colectionau copii clienti ai Lidl-ului? Noi le punem la treaba, mai ales la mate si engleza. Le sortam pe culori, facem grupe, apoi adunam grupele respective. S. le pune in vapoarele construite de el, si asa facem noi treburi serioase, adunand pana la 23, dar in joaca:

mate1

  • invatam vecinii cu ajutorul Numiconului. Numiconul este una dintre cele mai mari investitii facute de mine in domeniul jocurilor educative (aproximativ 140 de lei), si de aceea vreau sa il pun la treaba cat mai des. Intr-o seara l-am provocat pe S. sa imi aranjeze vecinii de la 1 la 20. Pana la 10 a fost foarte usor, dar piesele merg doar pana la 10, iar de acolo S. a trebuit sa faca combinatii, care nu sunt altceva decat adunari hands on peste ordin. Si-a pus mintea la contributie si a facut niste combinatii foarte frumoase.

mate3

  • coloram si adunam: am gasit o fisa de la Crayola daruita de prieteni dragi, cu adunari simple pana la 10. E o combinatie intre adunare si colorare- dupa ce copilul face adunarile trebuie sa coloreze plansa potrivit rezultatelor (e un cod al culorilor). S. a avut rabdare pentru adunari, dar nu si sa coloreze.

mate2

Voi cum va jucati de-a matematica?

Advertisements

2 Comments

  1. Viorica L

    Foarte frumoase activitatile si joaca voastra! Asa sa tot inveti!
    (Oboseala se datoreaza venirii unui alt bebe?)

  2. Multumim, Viorica, da mi-ai ghicit secretul 🙂 Nu mai e secret de acum 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s