Carte Usborne: Christmas around the World

Anul trecut mamica Ursuletilor nazdravani a avut o idee fantastica: un Calendar de Advent tip “calatorie”, care sa ii poarte pe cei doi baieti ai ei in fiecare zi in alta tara, sa vada si ei cum se sarbatoreste Craciunul pe alte meleaguri. Au inceput, desigur, cu Romania (pe 1 Decembrie), si ne-au povestit si noua cum a fost in Franta sau Norvegia.

Mi-a ramas in minte aceasta idee de a celebra Adventul si vreau sa o pun si eu in practica cu S. intr-unul din anii viitori. Pana atunci, ar fi bine sa ma documentez si sa adun materiale. Exact acest lucru mi-a trecut prin minte când am vazut cartea Christmas around the World, de la editura Usborne.

chr1

Noi am cumparat-o pentru niste baietei dragi, insa nu m-am putut abtine sa nu o rasfoiesc si sa v-o prezint si voua.

Este o carte in format mic (aprozimativ A5), cu coperti cartonate, cu pagini si o grafica de calitate deosebita. Textul e destul de simplu si cu font mare, pentru a putea fi citit si de copii, iar ca sa parcurgi intreaga carte nu iti ia mai mult de jumatate de ora.  Ilustratiile lui Angelo Ruta sunt delicioase, ca dintr-un orasel de turta dulce, pe mine m-au fermecat.

Iata cuprinsul cartii:

DSC05623

Copii afla povestirea Nasterii Domnului, dar si despre originea altor traditii, cum ar fi sarutul sub vasc, budinca de Craciun, istoria bradului. In unele tari cel care lasa cadouri nu e Mos Craciun, ci un inger (in Germania), o vrajitoare simpatica- La Befana (in Italia), un gnom in Danemarca, o camila in Siria, samd.

chr2

Imi place si pagina cu retete specifice pe care le putem incerca cu copiii.

Daca v-a atras atentia, puteti sa o puneti pe lista cartilor de Advent de anul urmator, mai ales ca poate fi o grozava recapitulare la geografie. Dupa Craciun preturile la cartile cu specific am inteles ca mai scad un pic, asa ca urmariti ofertele distribuitorilor Usborne. Eu colaborez local cu Smart Play, iar din tara cu Adina de la Micul Cititor si Anca de la In minunata lume a cartilor.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s