Daruri pentru micul “iscusit”

Daca anul trecut va povesteam ce succes a avut combinatia de cadouri pentru “micul muncitor“, anul acesta vreau sa va povestesc reactia Baietelului de argint vis a vis de cadoul lui de Craciun. Sabina ne-a ajutat sa exploatam si anul acesta o pasiune de-a lui S.- cea pentru “mesterit” (multumim din suflet!).

S. a primit setul “Atelierul de tamplarie” de la Famous Kids, pe care vi-l descriam in detaliu aici. L-am nimerit foarte bine! Isi mai dorise si un set cu masinute de pompieri, dar acela sta sub pat fara a fi bagat in seama de la Craciun încoace, pe când in jurul Atelierului de tamplarie s-a invartit de când l-a primit.

Abia in a doua zi de Craciun a avut tihna sa se apuce cu el, alaturi de tati. Întotdeauna incerc sa ii iau ceva care sa “consolideze” si relatia tata-fiu, bunic-nepot, unchi-nepot, nu doar abilitatile lui manuale.

S. a avut de ales intre multe modele de construit (initial, ma gândeam sa facem un vapor, apoi un camion pe care sa il “adaptam” sa arate ca de pompieri), dar el, de cum a vazut trusa de scule, a ramas setat pe ea. Trusa de scule si atat, asta a dorit sa faca. Fiind un model simplu, s-a descurcat singur in proportie de 95%, chiar daca el este la limita de jos a varstei recomandate pe cutie. A fost fascinat de noile scule, si foarte mandru de realizarea lui.

iscusit1

In ton cu trusa de scule si noile unelte, baietelul meu a mai primit de Craciun (multumim, Loredana!), cartea  Manny Iscusitul si prietenii sai , care se potriveste de minune cu jocul mai sus mentionat. Manny Iscusitul era unul din personajele lui preferate când avea acces la Disney Junior, si drept sa va spun, si mie imi placea acel desen animat. Cartea, aparuta la editura Litera, vine cu un CD audio in care e lecturata integral; cuprinde doua povesti (una despre reciclare, care a starnit multe discutii interesante atunci când i-am citit-o lui S., si una despre diverse reparatii, pe care el doar a ascultat-o pe CD, nu am apucat sa o lecturam impreuna). Povestile sunt destul de lungi (prima are 31 de pagini), dar fontul e destul de mare si cartea mi se pare potrivita pentru cititorii incepatori, mai ales ca te poate ajuta si CD-ul sa descifrezi cuvintele mai lungi.

iscusit2

Daca aveti un baietel pasionat de unelte, tamplarie, scule, samd., sper ca v-am dat o idee buna pentru o zi de nastere sau alta ocazie speciala.

Advertisements

2 Comments

  1. martin iulia crina

    daaaa nepotelul meu de aproape 3 ani e pasionat de surubarit alaturi de tatal(inginer electrician)are 2 seturi de ustensile (surubelnite,patente,ciocane,etc)

  2. O, stiu cum e 🙂 S. bate foarte bine cuie pentru ca a avut multa practica, si se pricepe la surubarit 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s