Carte Usborne: See inside the Universe

Cu Baietelul de argint am inceput devreme lectiile despre spatiul cosmic. Mi s-a parut o tema interesanta, colorata si foarte hands-on pentru un baiat. Am pornit de la proiecte artistice cu rachete si sensory bins, pana la a transforma acest subiect in petrecere tematica (foarte reusita, dupa parerea tuturor!).

Zilele trecute am avut parte de o frumoasa recapitulare, gratie unei carti imprumutate de la Irina (recent devenita distribuitor Usborne)- multumim!!

Mai intai, i-am pregatit lui S. recuzita: un telescop, tubul Safari cu viata pe o statie spatiala, costumul lui de explorator spatial, iar  el a adaugat o masina lunara si o racheta construita de el din piese Cobi. Sistemul solar se intindea chiar in fata noastra, pe perete (autocolante de la Baby Graphics) , si ne-a fost de un real ajutor in a asocia informatiile noi cu cele stiute.

spatiu1

Bineinteles, dintre materialele noastre nu a lipsit cartea See inside the Universe– o carte Usborne cartonata in intregime, cu peste 70 de clapete de ridicat.

spatiu3

Scrisa de Alex Frith si foarte frumos ilustrata de Lee Cosgrove, cartea are o multime de informatii despre spatiul cosmic, care pot fi adaptate de la cea mai mica varsta (chiar de la 4 ani), pana la copii mari (si cred ca si unii adulti ar avea ce invata din ea…eu cu siguranta!). Iata cuprinsul:

spatiu2

In afara de clapete, exista si pagini care se extind, o istorie a astronomiei, cate ceva despre artefactele din spatiu, iar la sfarsit…niste intrebari importante pe care ar trebui sa si le puna copiii, de pilda: “Exista viata in afara Pamantului?”, “Din ce este facut Universul?”, “Cat de mare e Universul?”, samd.

spatiu4

Noi am asociat cu succes lectura cu jocul, ne-am prefacut ca suntem intr-o nava, l-am pus pe S. sa identifice pe perete steaua, planete, luni, am potrivit imaginile din carte cu figurinele Safari, descoperind ca Baietelul de argint a retinut o multime de informatii din lectiile anterioare, chiar si lucruri pe care nu ma asteptam sa le stie…chestii pe care eu le-am aflat abia la orele de fizica de la scoala! Am fost tare, tare mandra de el!

Pentru detalii despre carti si comenzi (in Piatra Neamt ea organizeaza si intalniri unde cartile pot fi vazute pe viu), o puteti contacta pe Irina pe pagina de Facebook a blogului sau.

 

 

Advertisements

6 Comments

 1. Irina Maria

  Ce frumos ai scris, Ralu!Sunt sigura ca S. s-a distrat si a invatat!Ma bucur ca am putut sa contribui si eu la minunatele voastre activitati!Abia astept sa ajunga si baietii mei la varsta potrivita 🙂

  • O, vor fi cei mai fericiti sa aiba sursa de carti in casa!!

 2. foarte dragute cartile de la usborne, am si eu in plan cateva achizitii in viitorul apropiat!

  • Irina, eu le recomand din tot sufletul, S. se intoarce la ele din nou si din nou…

 3. spatiul… ce copil nu este oare fascinat de spatiu si de planete? cu auxiliarele potrivite pot invata foarte multe si foarte usor 🙂

  • Cu materialele potrivite orice este usor de invatat, chiar si chimia 🙂 trebuie noi, parintii, sa facem un efort de rabdare si creativitate, dar se merita din plin!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s