My First Atlas of Famous Places

Am avut o surpriza foarte placuta de Craciun, când S. a primit un altas cu abtibilduri cu tematica constructiilor faimoase din lume- My First Atlas of Famous Places. (Multumim o tona!)

constructii1

Unul dintre avantaje a fost ca S. a inceput sa fie interesat de lipirea sticker-elor, ceea ce pana acum nu il atragea prea mult.

Al doilea e ca ne-a prilejuit cateva momente de recapitulare la geografie. Noi am trecut in vara 2014 din nou peste continentele America de Nord si Africa, iar acum am realizat cat de multe a reusit sa tina minte S. din lectiile precedente. Chiar m-am mirat sa il aud nu numai ca recunoaste Statuia Libertatii, dar o si plaseaza corect in New York, America de Nord.

Pentru ca e o carte in  limba engleza, eu o citesc mai intai in original si apoi traduc ce citesc. Uneori il provoc si pe S. sa traduca pasaje usoare. Despre constructiile faimoase din Statele Unite ale Americii am aflat si eu informatii noi cu ocazia asta.

S. nu s-a plicitisit dupa fragmentul nord american, asa ca am lipit si o parte din abtibildurile cu cladiri din Europa. Din nou, am fost foarte mandra de el sa vad ca a retinut multe informatii de geografie si istorie. De pilda, a recunoscut Colosseum-ul. “Uite, mami, teatrul acela in care soldatii din vechime se luptau cu animale salbatice!” “Da, e Colosseum-ul”, i-am spus eu. “Mai tii minte in ce oras si tara se afla?”. Nu reusea sa isi aminteasca, iar atunci l-am intrebat cum se numeau soldatii si din ce Imperiu veneau. Imediat mi-a spus “Imperiul Roman”, iar asta l-a trimit cu gândul la Roma. De aici, am povestit din nou ca Roma e capitala Italiei si asa s-au consolidat anumite informatii. Imi place ca poate face la varsta asta asa asocieri.

In carte, pe langa paginile cu informatii si loc de lipit abtibilduri, mai sunt si pagini cu jocuri de tip labirint, rebus, gasire de cuvinte, gaseste diferentele, etc. pe care S. le va putea face când va fi mai mare si va sti sa citeasca in engleza.

Noi am alaturat cartii tubul Safari cu Monumente in jurul lumii si Atlasul cu magneti de la editura Prut, despre care va povesteam aici. A iesit o lectie foarte frumoasa, chiar daca nu am planificat-o in foarte mare amanunt.

constructii2

Spor si voua la joaca si la invatat!

 

4 Comments

  1. violeta.argatu

    Bravo, S.! 🙂
    Noi ne-am limitat la “my very first library ” 🙂 si la ceea ce mai face Ioan la scoala la engleza. Astazi am primit dictionarul en-ro,ro-en de la Teora (75.000 cuvinte) pe care-l recomandai tu acum ceva vreme. L-am prins la reducere :), ioan e fff incantat. Aveam unul mai mic, dar era destul de greu pt el sa-l foloseasc desi de vreun an cochetam cu dex-ul . Asa ca…s-avem spor 🙂

  2. Tare frumoase sunt materialele voastre!Multumim pentru idei!

    • Cu drag, am facut o lectie tare draguta pe Australia, abia astept sa am ragaz sa scriu despre ea…am folosit si cartea asta.

Trackbacks

  1. Treasure Hunt in Australia | Caiet pentru şcoala de...acasă

Leave a comment