Jucaria de joi: Fructe din plastic de taiat

Vara trecuta Cati a primit cadou un set de fructe din plastic  de la Famous Kids (multumim foarte mult!). Lor  li se pot separa jumatatile, fiind prinse cu scai.

fructeplastic

Eu m-am bucurat foarte mult de set, chiar daca la momentul respectiv depasea abilitatile motrice si cognitive ale Catiushei, pentru ca vad in cate feluri il pot folosi.

 • putem invata denumirea fructelor si ale altor tipuri de mancare;
 • putem sa separam jumatatile cu mana (pentru intarirea muschilor fini)- stiu ca exista astfel de seturi, foarte frumoase, din lemn, dar pe noi ne avantajeaza ca sunt din plastic, pentru ca sunt mai usor de manipulat.
 • putem invata comanda “taie!”
 • Baietelul de argint le foloseste la pretend play;
 • eu le pot folosi la lectiile de engleza.

De curând Cati a facut suficiente progrese sa putem introduce acest set in tema noastra saptamanala despre fructe, legume si alte alimente.

Abia astept sa trecem la aceasta tema!

6 Comments

 1. Avem si noi un astfel de set, anul trecut l-am achizitionat si inca este la “mare cautare”, adica se joaca in continuare cu placere cu el.Ii placea si cand ii asamblam gresit fructele/legumele, iar ea trebuia sa le reconstituie corect.

  • Ce idee buna, uite, la asta chiar nu ma gândisem, e un foarte bun joc de logica!

 2. Si noi le avem de la Melissa and Doug si ne sunt de un real folos!…chiar foarte utile sunt!

  • Da, cele din lemn sunt si mai frumoase, dar noua ne plac si astea din plastic, pentru ca sunt mai usoare si e mai facil pentru Cati sa le manipuleze…

 3. Si eu aveam pe lista de dorinte un set similar pentru Bogdan, tot din plastic as vrea pentru ca mi se par mai accesibile ca pret. Mereu ma inspir din articolele tale, acum mi-am amintit de fructele din plastic si cred ca le cumpar de indata ce primesc salariul. 🙂

Trackbacks

 1. Cu Cati la joaca: Fructe si legume | Caiet pentru şcoala de...acasă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s