Carti Usborne: My Reading Library

 

Baietelul de argint a invatat sa recunoasca sigla Usborne si imi spune “Hei, astea sunt carti ca cele de la Mos Nicolae! De ce Mos Nicolae aduce numai carti de calitate?” E o traditie acasa la noi sa se primeasca carti de Mos Nicolae, dar nu numai, cam la orice ocazie speciala, asa ca biblioteca noastra creste…ca-n povesti 🙂

De data aceasta a crescut cu 50 de povesti minunate, toate dintre cele care mi-au fermecat mie copilaria, intr-un set deosebit- MY READING LIBRARY:

reading1

Setul este continuarea fireasca a celui numit My First Reading Library, despre care am povestit aici (cel pe care S. l-a primit de Mos Nicolae). Am ajuns la a 14 carticica si tare as vrea sa completez recenzia din octombrie cu cateva impresii noi. Am fost peste masura de incantata când l-am primit, dar acum încântarea mea are suport argumentat. Cartile sunt extrem de bine gandite- incep cu un vocabular de baza, cu gramatica simplissima (de la present tense simple, adaugand alte timpuri verbale pe parcurs) si fiecare carte construieste ceva in plus pe vocabularul si gramatica celei precedente. Astfel, capacitatea de intelegere a copilului creste gradat, el aflând, de pilda, ce inseamna CAN in prima carte, apoi consolidând cuvântul in urmatoarele doua-trei. Totul se acumuleaza progresiv, fara efort din partea copilului. Cartile sunt scurte, se citesc in 10-15 minute maxim, au exercitii de comprehensiune la sfarsit, pe care le poate face cu putin ajutor si un copil care e absolut incepator in ale englezei. Baietelul de argint iubeste sa lucreze cu ele, nu le refuza niciodata si din decembrie pana acum progresele lui la engleza sunt evidente. Noi citim impreuna- textul cu font mai mic il citesc eu si el ma ajuta sa traduc acolo unde stie, iar cel cu font mare il citim impreuna (eu citesc cuvântul sau cuplete si el repeta dupa mine- am mare grija sa pronunte corect grupul TH) si, la fel, il las pe el sa traduca unde stie cuvintele. Ca profesor de engleza, sunt indragostita de acest set si il recomand inca o data, din inima!

Sunt sigura ca nici cel pe care vi-l prezint nu ma va dezamagi, dimpotriva!

Mie mi se parte continutul si mai frumos decat al primului, dar cred ca se potriveste nivelului mediu/ intermediar de engleza. Ca si text pot fi citite si traduse copiilor de la 4 ani in sus, fara nici o problema.  Povestile bazate pe cele din folclorul international (cum ar fi 1001 de nopti) sau pe ale scriitorilor precum Andersen, Perault, Fratii Grimm, samd.

reading2

Iata ce titluri contine setul, impartit in trei sectiuni:

Prima sectiune:

-The King’s Pudding
-The Goose that Laid the Golden Eggs
-Chicken Licken
-The Mouse Wedding
-The Dinosaur Who Lost his Roar
-The Reclutant Dragon
-The Liytle Red Hen
-The Gingerbread Man
-The Enormous Turnip
-The Three Little Pigs
-The Musicians of Bremen
-The Magic Pear Tree
– The Magic Porridge Pot
– The Leopard and the Sky god
Iata cateva imagini din prima carte a acestei sectiuni, ca sa va faceti o idee cu privire la lungimea textului, font si ilustratii:
reading3A doua sectiune:

-The Tin Soldier
– The Golden Carpet
– The Ugly Duckling
– The Town Mouse and the Country Mouse
– Goldilock and the Three Bears

-Androcles and the Lion
– Baba Yoga the flying Which
– Princess Polly and the Pony
– Dick Whittington

reading4

A treia sectiune:

-Cinderella
– Snow White and the Seven Dwarfs
-Saint George and the Dragon
-The Wooden Horse
-The Story of the Monkey King
-Alladin
– Ali Baba and the Fourty Thieves
-Sindbad the Sailor
– Jack and the Beanstalk
-The Princess and the Pea
-The Little Mermaid
-The Nutcracker
– Puss in boots
-Hansel &Gretel
-The Frog Prince
-The Elves and the Shoemaker
– Rumpelstiltskin
-Rapunzel
-Sleeeping Beauty
-The Magic Pear Tree

reading5

Mai multe poze din interiorul cartilor puteti vedea aici.

Setul costa 204 lei (redus de la 1356), iar pretul pentru o carte este ~4 lei, ceea ce mi se pare incredibil de putin pentru cartile de o calitate exceptionala, cu ilustratii si grafica superbe, si cu hartia de cea mai buna calitate (eu, de Craciun, am introdus in cadourile pentru copii si cate o carticica de genul asta). Noua ne-au fost oferite spre recenzare de Adina de la MICUL CITITOR si ii multumim din suflet! S. le va primi de 1 Iunie, deocamdata trebuie sa terminam de parcurs primul set. Adina are o oferta foarte buna in luna ianuarie, pe care o prindeti daca va grabiti putin- transport gratuit pentru orice comanda de peste 200 de lei si o carte la alegere din acest album (cu conditia ca ea sa se afle in stoc).

Happy reading!

P.S. Laura Frunza are un concurs pe blog la care premiul este tocmai acest set!

 

 

 

 

Advertisements

2 Comments

  Trackbacks

  1. The Usborne Reading Collection | Caiet pentru şcoala de...acasă
  2. The Usborne Reading Collection for Confident Readers | Caiet pentru şcoala de...acasă

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s