Cartile Ecaterinei: Fructe si legume

 

Mi-a placut atat de mult cartea Casa mea– ca si format, ilustratii, culori intense, imagini fotografice, etichetare sub obiectul fotografiat, incat mi-am dorit sa mai am una din aceasta colectie (Bebe invata). Cum carti cu animale salbatice si domestice avem suficiente, am optat pentru cea cu Fructe si legume.

cartefructe

Aparuta la editura Litera Mica, cartea este cartonata, cu coperti mai moi, cu imagini foarte clare si pe un fundal contrastant (ideale pentru Cati care nu vede bine), si o putem folosi in loc de flashcards. E potrivita pentru categoria 3-24 de luni as spune. Pe majoritatea fructelor si legumelor din carte Cati le stie, dar sunt cateva noi si asta m-a bucurat nespus! La inceput denumim doar fructul sau leguma, apoi aratam scrisul, de la stanga la dreapta, urmarind cu degetelul textul, iar la o lectura ulterioara putem adauga cuplete “Dovleacul portocaliu”, “Morcovul lunguiet”, etc.

cartefructe1

Obiectivul nostru cu privire la carti anul acesta nu este doar sporirea vocabularului receptiv, ci si sa o invatam pe Cati sa ne arate, la cerere, o imagine pe carte.

In sase ani, de când s-a nascut Baietelul de argint, colectia noastra de carti pentru copii s-a marit considerabil, si nu pot sa ma plang. Totusi, stiind cat de mult iubeste Cati cartile si ce placere ii face sa ne uitam pe ele, nu rezist sa nu cumpar (la reducere) cate o carte pentru bebelusi care ar aduce un plus si o noutate in biblioteca Ecaterinei.

Spor si voua la joaca si la lectura!

Advertisements

2 Comments

  Trackbacks

  1. Cu Cati la joaca: Fructe si legume | Caiet pentru şcoala de...acasă
  2. 10 idei pentru un toddler de 18 luni | Caiet pentru şcoala de...acasă

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s