Cu Cati la joaca: Fructe si legume

 

Cu Cati la joaca este o serie scurta de articole, in care vreau sa va prezint cum ii organizez saptamana tematic, incorporand jucariile, cartile si programul de terapie NACD. Pana acum ne jucam cu toate acestea aproape aleatoriu, dar acum am observat o imbunatatire a functiilor cognitive la Catiusha, si vreau sa maximizez impactul activitatilor zilnice. Jucariile si cartile sunt sortate pe categorii in cutii, iar in fiecare saptamana alegem o alta cutie pentru a pune la treaba materialele din interior. Pe acestea le folosim in cadrul exercitiilor programului NACD, încercând sa alternam si celelalte unelte (cum ar fi, aplicatiile pe iPad). Sper sa va inspire activitatile noastre- ele sunt potrivite oricarui copil tipic de la 12 luni in sus.

Fructe si legume

Pentru noi, tema aceasta este una foarte ofertanta, pentru ca putem transforma saptamana intr-un joc senzorial, si avem destule carti la dispozitie.

fructecati

Intai de toate, strângem fructe si legume pe care le folosim la activitatea “Arata si numeste obiectele”. Cati poate mirosi, pipai, vedea si gusta (daca are chef) din fructe sau legume. De asemenea, ii arat si fructele de jucarie, si incerc sa o fac sa vada diferenta intre marul real, de pilda, si cel de jucarie. Apoi ne jucam cu fructele si legumele de plastic, si transformam totul intr-o activitate de imbunatatire a motricitatii fine sau a coordonarii.

fructeplastic

Cartile noastre au fost adunate in timp, ramase de la Baietelui de argint, primite de la prieteni sau cumparate special pentru aceasta activitate saptamanala. Prefer cartile unde fructul se vede real. Cartea cu marul (multumim, Vali!) a fost un mare hit, pentru ca Ecaterina a reusit sa imi arate, la cerere, marul. Facem progrese 🙂 Una dintre preferatele mele este cartea din colectia Bebe Invata, pe care v-am prezentat-o aici.

Alfabetul:

A- afine, B-banana, C- cartof, D- dovleac, E-  F- fructe, G-gutuie, H- hrana, I-iarba, J-jeleu, K- kiwi, L-lamaie, M-mar, N-nuca, O- ou, P- para, Q- quilt, R- rosie, S-strugure, Ş-stevie  T- tomata, Ţ-telina  U-usturoi  V-varza, W- X-xilofon, Y-yoyo, Z-zmeura

Aplicatii pentru iPad

De fapt, aplicatiile noastre pentru iPad folosite la aceasta tema sunt toate de genul flashcards. Avem multe optiuni gratuite, de genul I know my World.

Alte sugestii de joaca senzoriala olfactiva si gustativa puteti citi aici.

Spor la joaca!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s