10 idei pentru un baietel de 6 ani

In perioada aceasta, si imediat urmatoare, am pregatit pentru S. cateva lucruri care sa il tina ocupat si fericit, fara a fi nevoie sa apelam la tableta sau desene animate, si fara prea mare asistenta din partea unui adult. Acum, stiu ca baietii sunt diferiti, dar incercam sa ii umplem zilele (sau cateva ore) cu ceva ce poate face singur, pentru ca Baietelul de argint are doi parinti peste masura de epuizati :). Sper sa va inspire lista noastra, la care voi adauga periodic cate ceva (unele jocuri sunt pregatite pentru saptamanile viitoare).

1. Jocuri Lego/Cobi

Sunt, de departe, preferatele lui S. Le face si le desface, pentru a le imbina din nou, fie dupa instructiuni, fie dupa imaginatia lui. Ar avea posibilitati infinite, daca ar fi de acord sa isi strice turnul cat el de inalt. Nu vrea. Din fericire, a primit de curând (de Craciun si in avans, pentru ziua lui) doua seturi de Lego si unul Cobi (iar un set Cobi il asteapta din partea noului fratior).

S.  reuseste foarte bine sa asambleze piesele, sa respectie instructiunile, are o rabdare fantastica si o dexteritate mai buna decat a mea. Nu te-ai gandi, dar acelasi baietel are o dificultate destul de mare la puzzle-urile bidimensionale. Iata doua constructii Lego:

cobi2

Ce pot sa spun despre diferenta intre Lego si Cobi? Sunt cam la fel, ca pret si calitate, poate Cobi sa fie o idee mai ieftine, dar la acelasi pret seturile Cobi sunt si un pic mai simple (din cate mi-am dat eu seama). S. a facut si desfacut seturile de mai multe ori, iar la a treia asamblare a trebuit sa fie foarte atent sa le puna exact la locul potrivit.

Iata un set Cobi:

cobi1Si cum arata el asamblat (l-a facut si l-a desfacut de trei ori):

DSC06081

Multumim din suflet, Monica si Matei, pentru cadoul acesta care l-a facut pe S. foarte fericit!

Spor la joaca!

Advertisements

2 Comments

  1. Al tau nu vrea sa isi desfaca turnul. Al meu nu vrea sa faca. E innebunit dupa Lego, dar se joaca mai ales cu omuletii. Ei sunt mania lui, le-am facut si dormitor din cutii de chibrituri si l-am lipit pe perete. 🙂

  2. A darmat in sfarsit turnul! S. e topit dupa pretend play, dar nu se joaca decat cu un partener asa, daca nu sunt eu acolo sa “vorbesc”, sa fac scenarii, el doar construieste singur…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s