Carte Usborne: The Elves and the Shoemaker

 

The Elves and the Shoemaker (Spiridusii si cizmarul) este o poveste bazata pe una a fratilor Grimm si ilustrata de Desideria Guicciardini, destinata copiilor care au trecut de nivelul de cititori incepatori, dar au inca nevoie de un text placut si usor de citit.

elf1

Povestea ii era familiara lui S., dar asta nu l-a impiedicat sa isi puna capul pe umarul meu si sa o asculte din nou, de data aceasta in limba engleza (si tradusa, evident), si sa se bucure de ilustratiile  frumoase. Suntem in perioada in care marsam tare pe engleza, iar aici cel mai mare ajutor il primim de la cartile Usborne.

Cartea in sine arata foarte bine, cu coperti cartonate, pagini din hartie lucioasa, fontul mare:

elf2

Varianta din cartea Usborne este un pic diferita de cea cunoscuta de noi: in aceasta poveste cizmarul si sotia lui incep sa primeasca ajutorul nocturn a doi spiridusi priceputi (care le dau si idei noi de design), in momentul in care afacerea lor le este pusa in pericol de un vazator de pantofi ieftini si de proasta calitate. Pana cand oamenii se dumiresc cum sta treaba cu pantofii ieftini, dar care se strica imediat, spiridusii il ajuta pe cizmarul cel batran sa isi repuna atelierul pe picioare. Drept rasplata, ei primesc un rand de haine noi, iar vanzatorul cel smecher e alungat din oras de clientii nemultumiti. Asta duce la eliberarea altor spiridusi care erau sclavii lui, si totul e bine când se termina cu bine…

Mi se pare o lectie foarte frumoasa despre etica muncii, despre faptul ca trebuie sa rasplatim ajutorul ce ni s-a dat, sa fim inovatori, etc.

Multumim, Irina, ca ne-ai imprumutat aceasta carte!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s