10 idei pentru un baietel de 6 ani

3. Carti cu abtibilduri

S. a primit de ziua lui de la Anca (In minunata lume a cartilor) o carte foarte frumoasa de activitati pentru baietei- multumim o tona!

pirates1

S-a nimerit la ţanc din doua motive: S. tocmai incepe sa fie interesat de abtibilduri, si astfel, o activitate de lipit il tine ocupat, iar tema cartii (piratii), s-a potrivit cu o lectie pe care doream de mult sa o o facem impreuna- lectia despre nave (va voi povesti mai pe larg despre ea intr-un articol viitor).

Cartea are format mare, A4, peste  300 de abtibilduri si este impartita in doua: o parte in care copilul trebuie sa lipeasca abtibildurile (si aici, daca aveti imaginatie, sau daca cel mic are, puteti broda tot soiul de povesti pe fundalul oferit de paginile cartii) si o parte de colorat (bineinteles, si acolo se pot adauga abtibilduri).

Daca planuiti pentru baietelul vostru (sau fetita, de ce nu?) o petrecere cu pirati, cartea s-ar integra de minune printre activitatile linistite ale petrecerii (puteti xeroxa anumite pagini, iar copiii sa le impodobeasca cu abtibilduri, care sunt din belsug!).

pirates2

Fiind o carte “de tinut copilul ocupat”, convenisem cu S. sa o luam la bunici si sa lucram acolo de pe ea (tot caut activitati “linistite”) pe care el sa le faca fara ajutor, fara sa deranjam vecinii sensibili, in cele cateva saptamani cat va trebui sa stea la bunici. Ei bine, cartea i s-a parut asa de atractiva, incat a insistat sa lucreze mai devreme pe ea. Desigur, l-am lasat, nu doar bunicii si vecinii lor au nevoie de liniste 🙂 .

Eu sunt multumita ca Baietelul de argint isi exerseaza muschii fini ai mainii si in activitati necesare, dar care nu l-au atras pana acum, cum ar fi cea de colorat, pentru ca mi-am dat seama ca astfel de exercitii de colorare in contur il vor ajuta ulterior la scris, iar deocamdata nu pot spune ca asta e unul dintre punctele lui forte.

DSC06064

Spor si voua la joaca, povesti si colorat!

Advertisements

1 Comment

  Trackbacks

  1. Lectia despre ambarcatiuni | Caiet pentru şcoala de...acasă

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s