Cu Cati la joaca- Animalele salbatice si marine

 

Cu Cati la joaca este o serie scurta de articole, in care vreau sa va prezint cum ii organizez saptamana tematic, incorporand jucariile, cartile si programul de terapie NACD. Pana acum ne jucam cu toate acestea aproape aleatoriu, dar acum am observat o imbunatatire a functiilor cognitive la Catiusha, si vreau sa maximizez impactul activitatilor zilnice. Jucariile si cartile sunt sortate pe categorii in cutii, iar in fiecare saptamana alegem o alta cutie pentru a pune la treaba materialele din interior. Pe acestea le folosim in cadrul exercitiilor programului NACD, încercând sa alternam si celelalte unelte (cum ar fi, aplicatiile pe iPad). Sper sa va inspire activitatile noastre- ele sunt potrivite oricarui copil tipic de la 12 luni in sus.

Iata si ultimele cutii din arsenalul nostru de jucarii:

Animale salbatice

Aici avem o colectie mica de carti, printre care si unele sonore sau tactile, pe care le foloseste Cati cu placere (si sunt si motivatoare puternice pentru tarare):

DSC06374

Pentru motricitatea fina, ne folosim de puzzle-uri tip incastru, din care s-au adunat mai multe variane (cu butoni mai mari sau mai mici- desigur, Cati ii prefera pe cei mai mari, dar se vede o imbunatatire a pensei)- multumim prietenilor care ni le-au daruit!

DSC05762

Pentru tarare si entertainment folosim jucarii electronice cu sunete si lumini, dar la care urmaresc si alta functie, de exemplu, sa aiba incorporata o jucarie pop-up sau sa poata pune in jucarie un cub, o bila…

DSC05765

Alfabetul

A- antilopa, B- broasca, C- camila, D- delfin, E- elefant, F-fluture,  G-girafa, H- hipopotam, I- iepure, J- jaguar, K- koala, L- leu, M-maimuta, N- nevastuica, O-ornitorinc, P- peste, Q-quetzal, R-rinocer, S-strut, Ş- sacal, T-tapir, Ţ- testoasa, U- urs, V- veverita, W- wombat, X-xilofon, Y- yak, Z- zebra.

Aplicatii pe iPad– folosim din cele tip flashcards, pe care le-am mai amintit in articolele trecute.

Animalele marine

Doar cateva poze aici, in general combinam aceste teme. O parte dintre jucarii:

DSC05769

Si cateva carti:

DSC05770

Spor la joaca!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s