3 idei pentru copii cu nevoi speciale

Iata cateva idei pe care noi sau alti prieteni cu copii cu nevoie speciale, mai mari de 3 ani,  le-am pus in  practica in ultima vreme:

Cati va implini in curând 4 ani si in ultimele cateva luni a avut un puseu de crestere extraordinar…nu numai ca a luat ingreutate (intre timp a pierdut putin, dar sper sa recuperam), dar s-a si inaltat teribil de mult. Cu toate acestea, ea functioneaza inca la stadiul de copil de 12-14 luni si nu merge singura, trebuie ridicata in brate si inca foloseste scutece de unica folosinta.

Varianta de imbracaminte pentru bebelusi (body+pijama de tip salopeta) ne-a ajutat foarte mult, pentru ca ea petrece destul de multa vreme pe podea, si vrem sa aiba rinichii si spatele protejate de frig. Pijamale pentru copii mari se mai gasesc- e drept, noi le primim din Canada (multumim, Adriana si Sorina!) si de la alti prieteni dragi…asa ca pentru varsta de patru ani suntem complet acoperiti. Dar body-uri asa de mari nu aveam de unde sa cumparam, asa ca am facut un artificiu: din trei body-uri am facut doua ( de fapt, am sacrificat sase body-uri pentru a ramane cu patru modificate).

body

Daca imbracamintii ii trebuia un upgrade, la fel au stat lucrurile si in privinta mijlocului de transport. Ne tot gândeam cum sa procedam, dar cel mai ieftin carut cu rotile romanesc este, cu tot cu suma acoperita de asigurari, peste 1200 de lei. Cati ar fi putut folosi cu usurinta inca un an vechiul ei carucior tip umbrela (Mothercare), cu spatar rabatabil in orice pozitie, pentru ca merge pana la 15 kilograme,  insa centurile devenisera prea scurte si o incomodau. O intamplare fericita a facut sa “nimeresc” in albumul prietenei unei prietene virtuale, care se muta inapoi in SUA si vindea o parte din lucrurile sale. Printre acestea era si un carucior de jogging (daca tastati jogging stroller gasiti mai multe variante), in care incape un copil pana la 7 ani, cu spatarul rabatabil, cu copertina si strangere tip umbrela. Exact ce aveam nevoie!

carut

Poate unui copil care are nevoie de o anumita posturare nu i-ar fi de folos asa ceva, dar pentru noi e perfect! Pretul a fost cu mult mai mic decat ne-am fi putut gandi noi, si in plus, toata partea de panza e detasabila si lavabila. Jucaria din fata este separata.

DSC06562

O alta idee ce poate fi folosita pentru copii mai mari cu nevoi speciale, dar care au depasit jucariile de bebelusi, sunt adaptarea unor jucarii (de tip baby gym) din tevi de PVC. Am vazut multe idei de genul acesta la alti parinti. O structura in genul primei poze se poate transforma in cort sau mini camera senzoriala. De altfel,  fotografiile si ideile nu imi apartin, sunt preluate cu permisiunea celor ce le-au facut:

3-6luni2

 

Sper sa va ajute aceste mici adaptari!

Advertisements

2 Comments

  1. violeta.argatu

    Super! Mai ales ideea cu body-urile 🙂

    • Da, tare bine ne prind, e asa de mare Cati acum…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s