Stejarul primavara

Atat de incantat a fost S. de lectia despre stejar de toamna trecuta! Ne-am jucat cu ghinde, am facut matematica cu ele, am observat frunzele, dar ne-am si tavalit prin ele, am citit povesti in care personajul principal era un stejar…chiar ne-am indragostit de acest copac!

DSC06564

Tocmai din aceasta pricina vreau sa prelungim lectia, mai ales ca am adunat si alte materiale frumoase pentru tema asta.

In primul rand, S. a primit cadou de Craciun (multumim o tona!) un puzzle in straturi marca Goki, care e absolut delicios! El a fost cumparat de aici (Jucarii Educative Lemn) , loc pe care il vizitez din când in când cu mare placere.

puzzlestejar1

A fost primul lucru pe care l-a ales din teancul de materiale pregatite, si nu s-a lasat pana nu a terminat toate straturile. In timp ce le facea, ne aminteam de tot ce invatasem in trecut: ca arborele sustine viata multor animale si plante, ca are frunzele cu onduleuri, ca samanta se numeste ghinda, etc.

Facut din lemn, cu imaginile in culori vii si cu personaje simpatice la fiecare strat (o pasare, o buburuza, un soricel alb), mie mi se pare cuceritor 🙂

Puzzle-ul descrie ciclul vietii stejarului: ghinda- mladita- stejar tanar – stejar adult.

puzzlestejar

In timp ce S. se straduia sa potriveasca piesele, eu i-am citit din The Usborne Little Book of Trees paginile dedicate padurilor de stejar (despre carte am dat mai multe detalii aici). De asemenea, am studiat si cardul cu stejarul, ce provine din setul Usborne Nature Cards- Trees.

Ramane ca primavara aceasta sa facem mai multe vizite batranului nostru prieten de pe deal, observând schimbarile la care il supune natura.

4 Comments

  1. Superb stejarul vostru, si inspirata lectia 🙂
    Presimt ca va ramane un prieten drag mult timp, nu-i asa?

    • Este, ne-am indragostit de el de la prima plimbare, e hotarul plimbarilor noastre acum 🙂 Si mie imi place sa il observ prin anotimpuri…

  2. Irina Maria

    Frumoasa lectia! Iar puzzle-ul e super!

    • Este….cu adevarat deosebit, se vede ca e de calitate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s