10 idei pentru un baietel de 6 ani

In perioada aceasta, si imediat urmatoare, am pregatit pentru S. cateva lucruri care sa il tina ocupat si fericit, fara a fi nevoie sa apelam la tableta sau desene animate, si fara prea mare asistenta din partea unui adult. Acum, stiu ca baietii sunt diferiti, dar incercam sa ii umplem zilele (sau cateva ore) cu ceva ce poate face singur, pentru ca Baietelul de argint are doi parinti peste masura de epuizati 🙂. Sper sa va inspire lista noastra, la care voi adauga periodic cate ceva (unele jocuri sunt pregatite pentru saptamanile viitoare).

6. Tangram

S. a primit de ziua lui, gratie Sabinei (multumim din suflet!), un Tangram. Este numit si dissection puzzle, si este precursorul chinezesc al puzzle-ului pe care il cunoastem in zilele noastre. Contine 7 forme geometrice plate din care poti alcatui diferite imagini (exista planse speciale in joc, dar pot fi descarcate de pe internet nenumarate altele- de aici, de pilda), regula fiind sa le asezati in plan orizontal, sa se atinga piesele dar sa nu le suprapuneti.  Nu am avut pana acum un joc al nostru, ci doar la un moment dat am imprumutat unul; sunt foarte fericita ca il avem si noi,  pentru ca mi se pare o unealta educationala excelenta pentru perioada prescolara.

tangram1

In afara de regula de baza a jocului, piesele pot fi folosite de la cele mai mici varste pentru invatatrea culorilor, a formelor, sortare dupa aceste doua criterii, ca manipulative pentru exercitii de numarare, ulterior pentru adunare sau scadere, mai ales ca setul nostru contine si cifre din lemn, plus semnele operatiilor matematice.

tangram2

Noi l-am avut la bunici si S. l-a explorat intr-o dupamiaza, spre bucuria vecinilor mai batrani si mai bolnavi, care apreciaza si ei activitatile linstite 🙂 .

Tangram Maxi Mozaic  are 140 de piese si poate fi cumparat de la Famous Kids, loc de unde vin multe din jucariile noastre de lemn (si nu numai).

Spor la joaca!

Advertisements

4 Comments

  1. Exact asta caut și eu de cumpărat! Am văzut că la Famous kids nu-l mai au!

    • Nico, poate il mai aduc…

  2. Ce idee buna!Noi suntem inca micuti pentru el, dar cu siguranta M s-ar bucura sa il primeasca cu ocaziile viitoare.

    • Daca ii plac puzzlle-urile, sigur ii va placea si asta 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s