Dam startul in viata!

“Ce cauta grasutul asta aici?” intrebau asistentele prima oara când o vedeau pe Cati la Terapie Intensiva, in incubator, in primele zile de dupa nastere.

La 3700 de grame, Cati era uriasa pe langa copiii mici, mici, mici, majoritatea prematuri, unii dintre ei cantarind nu mai mult de 900 de grame. Nicaieri nu am vazut manute mai mici, picioruse mai mici, inimioare mai luptatoare ca acolo. Fiecare copil de acolo avea dreptul la sansa. Fiecare avea nevoie de cineva sa lupte cu si pentru el. In manuta aceea mica statea un potential imens, piciorul minuscul putea croi o carare fantastica prin viata, daca le-ar fi fost favorabile conditiile.

Asadar, am apreciat mult actiunea  in care s-a implicat prietena mea Ana Micu anul trecut, luptând pentru copii prematuri din Romania. Si au reusit! Organizatia Maini Unite din Sibiu, impreuna cu E.M.M.A si Baby Care au  strans suficienti bani pentru ca sectia de neonatologie din Sibiu sa fie dotata cu un incubator nou:

Anul acesta au un proiect la  fel de ambitios: sa stranga 70.000 de lei pentru un monitor pentru oxigenare cerebrală, care permite adaptarea îngrijirilor intensive la nevoile creierului nou-născutului şi prematurului. Un astfel de aparat poate insemna diferenta intre o viata normala pentru copilul respectiv, si o viata de copil special, cu dizabilitati.

De patru ani, de când s-a nascut Cati, am intalnit (virtual sau nu) zeci de astfel de copii care poarta consecintele acestui start grabit in viata, si le vor purta cat vor trai. Paralizia cerebrala ar putea fi evitata, efectele hipoxiei, atenuate, cu o aparatura performanta. Pentru prietenii Catiushei, copii cu paralizie cerebrala in urma prematuritatii, un asemenea aparat ar fi facut dferenta intre o viata limitata si una normala.

In 30 mai va avea loc, la Sibiu, un SemiMaraton, iar voi puteti alerga pentru acest proiect, sau puteti sustine financiar acest proiect, dupa cum gasiti explicatiile aici.

logo_baby

Pe locuri… fiti gata…START! Start bun in viata!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s